Ακόμη ένα rally ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για το Rally Φινλανδίας που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 6-9 Αυγούστου.

Οι διοργανωτές, παρότι η κατάσταση της πανδημίας στη Φινλανδία, αλλά και διεθνώς έχει βελτιωθεί, ανακοίνωσαν σήμερα την ακύρωση του αγώνα, τονίζοντας πως συνεχίζουν να υπάρχουν υπερβολικά πολλοί παράγοντες αναφορικά με ρίσκα για την υγεία και την ασφάλεια, δεδομένου ότι απομένουν μόλις δύο μήνες έως τον αγώνα.

Μαζί με την άγνωστη εξέλιξη της Covid-19, υπάρχουν άλλες μεγάλες αβεβαιότητες που επηρεάζουν αυτή την απόφαση. Για παράδειγμα, η έλλειψη πληροφόρησης για το αν οι ισχύοντες περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από το κράτος θα συνεχίσουν μετά τον Ιούλιο και το πώς οι ξένοι συμμετέχοντες, ομάδες και θεατές θα μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια στη Φινλανδία,

αναφέρει η ανακοίνωση.


Οι διοργανωτές εξέτασαν το ενδεχόμενο να αναβάλουν τον αγώνα και να τον μεταθέσουν για αργότερα εντός του 2020, ωστόσο η μεγάλη αβεβαιότητα οδήγησε στην απόφαση ματαίωσής τους.

Το επόμενο rally του έτους είναι προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το Rally Νέας Ζηλανδίας που είναι να διεξαχθεί το τετραήμερο 3-6 Σεπτεμβρίου.