Οι κάτοικοι του Maranello ξύπνησαν σήμερα με έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο και όχι από το συνηθισμένο τους ξυπνητήρι, ενώ δεν είχαν και την επιλογή του snooze.

Και αυτό γιατί η Ferrari πήρε την άδεια από την δημοτική αρχή της πόλης να κλείσει τους δρόμους, ώστε ο Charles Leclerc να μεταβεί από το εργοστάσιο της ιταλικής εταιρίας μέχρι την πίστα του Fiorano οδηγώντας την SF1000, ήτοι το φετινό μονοθέσιο της F1.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 110 ημέρες που η SF1000 βρέθηκε στις εγκαταστάσεις μιας πίστας, με την ιταλική ομάδα να κάνει -όπως και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες ομάδες- μερικούς γύρους στην πίστα.

Ο Leclerc μπήκε στην SF1000 από τις εγκαταστάσεις του Officina Classiche, στην καρδιά του ιστορικού εργοστασίου της Ferrari στο Maranello, όπου πριν λίγο καιρό ήταν οι εγκαταστάσεις του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας. Έπειτα, ο Μονεγάσκος βγήκε από την κεντρική πύλη, από την ίδια που ο Enzo Ferrari χρησιμοποίησε στις 12 Μαρτίου του 1947, για να βγει στους δρόμους της πόλης, οδηγώντας το πρώτο αυτοκίνητο που έφερε το όνομα του, την 125 S.

Ακολούθως, ο οδηγός της Ferrari κινήθηκε με την SF1000 στην Via Abetone Inferiore, πέρασε μπροστά από τη Gestione Sportiva στη Via Enzo Ferrari 27, εκεί όπου από το 2015 έχουν σχεδιαστεί, εξελιχθεί και κατασκευαστεί όλα τα μονοθέσια της Ferrari για την Formula 1. Έπειτα, ο Leclerc πέρασε εμπρός από το μουσείο της Ferrari, για να φτάσει στην ιδιόκτητη πίστα της εταιρίας, το Fiorano.

Ο Charles Leclerc δήλωσε για αυτήν την εμπειρία:

Συνήθως δεν μου αρέσει να ξυπνάω τόσο νωρίς το πρωί, αλλά αυτό το πρωινό υπήρχε έναν σπουδαίος λόγος για να το κάνω. Ίσως ξύπνησα μερικούς κατοίκους, αλλά ήταν καταπληκτικά να οδηγώ στους δρόμους του Maranello μέσα στην SF1000. Ήταν συναρπαστικό που επέστρεψα στο μονοθέσιο σήμερα, ειδικά σε μια τόσο ξεχωριστή διαδρομή. Η επιστροφή στο cockpit έμοιαζε σαν να επιστρέφω στο σπίτι. Φαινόταν σαν ένας διασκεδαστικός τρόπος να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην πίστα. Τώρα δεν μπορώ να περιμένω να οδηγήσω την SF1000 στην Αυστρία.