Μόλις η VW ακύρωσε το νέο εργοστάσιο, η Τουρκία ξεκίνησε έρευνα κατά των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη Τετάρτη η Volkswagen ανακοίνωσε πως δεν θα κατασκευάσει τελικά το νέο εργοστάσιο της στη Τουρκία και λίγο μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης της κατασκευής εργοστασίου στην Τουρκία, η κυβέρνηση Ερντογάν άρχισε τα αντίποινα.

Συγκεκριμένα, η τουρκική Αρχή Ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα εναντίον των Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche και Volkswagen, προκειμένου να προσδιορίσει εάν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες παραβίασαν την νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Η τουρκική Αρχή Ανταγωνισμού αναφέρει πως μια προκαταρκτική μελέτη της έδειξε πως οι παραπάνω αυτοκινητοβιομηχανίας συμφώνησαν στον καθορισμό των τιμών των αυτοκινήτων τους, συνεργάστηκαν παράνομα στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και στην ανταλλαγή πληροφοριών ευαίσθητων στον ανταγωνισμό, σχετικά με τις τεχνολογίες SCR και AdBlue.

Σύμφωνα με την τουρκική Αρχή Ανταγωνισμού, οι πέντε αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν να αναβάλουν την τοποθέτηση νέου λογισμικού στα SCR (Selective Catalytic Reduction) συστήματα των αυτοκινήτων τους, που επεξεργάζεται τα καυσαέρια των κινητήρων. Επίσης συμφώνησαν στο μέγεθος του ντεπόζιτου του AdBlue.

Επιπλέον οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατηγορούνται πως συμφώνησαν για την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να λειτουργεί το σύστημα ελέγχου ταχύτητας, όπως επίσης και στον χρόνο που απαιτείται για να ανοίξει και να κλείσει η ηλιοροφή των μοντέλων τους.

Η τουρκική Αρχή Ανταγωνισμού υποστηρίζει πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχει συλλέξει, φαίνεται πως οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες παραβίασαν την νομοθεσία περί ανταγωνισμού στη Τουρκία, αλλά οι κατηγορίες δεν έχουν αποδειχθεί επίσημα. Εάν συμβεί αυτό, η Audi, η BMW, η Mercedes-Benz, η Porsche και η Volkswagen θα έρθουν αντιμέτωπες με χρηματικά πρόστιμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...
Autoblog.gr