Πριν σχεδόν ένα μήνα και ενώ ακόμα δεν είχε ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, η Ferrari έδωσε την ευκαιρία στον Charles Leclerc να οδηγήσει την SF1000 από τις εγκαταστάσεις της μέχρι την πίστα του Fiorano, οδηγώντας στους δρόμους του Maranello.

Σήμερα, η ιταλική εταιρία έδωσε ένα onboard video όλης της διαδρομής, με ενσωματωμένη την τηλεμετρία, όπου μπορούμε να δούμε πόσο πατάει το γκάζι ο Μονεγάσκος, τις μοίρες που στρίβει το τιμόνι, καθώς και την σχέση που έχει στο κιβώτιο του φετινού μονοθέσιου.

Ο Leclerc μπήκε στην SF1000 από τις εγκαταστάσεις του Officina Classiche, στην καρδιά του ιστορικού εργοστασίου της Ferrari στο Maranello, όπου πριν λίγο καιρό ήταν οι εγκαταστάσεις του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας. Έπειτα, ο Μονεγάσκος βγήκε από την κεντρική πύλη, από την ίδια που ο Enzo Ferrari χρησιμοποίησε στις 12 Μαρτίου του 1947, για να βγει στους δρόμους της πόλης, οδηγώντας το πρώτο αυτοκίνητο που έφερε το όνομα του, την 125 S.

Ακολούθως, ο οδηγός της Ferrari κινήθηκε με την SF1000 στην Via Abetone Inferiore, πέρασε μπροστά από τη Gestione Sportiva στη Via Enzo Ferrari 27, εκεί όπου από το 2015 έχουν σχεδιαστεί, εξελιχθεί και κατασκευαστεί όλα τα μονοθέσια της Ferrari για την Formula 1. Έπειτα, ο Leclerc πέρασε εμπρός από το μουσείο της Ferrari, για να φτάσει στην ιδιόκτητη πίστα της εταιρίας, το Fiorano.