Το πρόγραμμα προστασίας μισθοδοσίας (Paycheck Protection Program) δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο, στο πλαίσιο του νόμου CARES, για να παρέχει δάνεια σε επιχειρήσεις οι οποίες αδυνατούσαν να πληρώσουν τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια του lockdown εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Αυτό συνέβαλε στο να σωθούν πολλές θέσεις εργασίας, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να κάνουν κατάχρηση του προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο 29χρονος επιχειρηματίας David T. Hines, από το Μαϊάμι της πολιτείας της Φλόριντα, συνελήφθη και κατηγορείται για τρία κακουργήματα. Στην αίτηση του για να πάρει την κρατική βοήθεια, ο Hines υποστήριξε ότι ήταν ιδιοκτήτης τεσσάρων επιχειρήσεων με 70 εργαζόμενους, και ότι είχε μηνιαία έξοδα 4 εκατ. δολάρια.

Έτσι, σύμφωνα με τις Αρχές, ο Hines που ζήτησε δάνεια ύψους 13,5 εκατ. δολαρίων, έλαβε το ποσό των 3.984.557 δολαρίων. Ωστόσο, ο Hines δεν διέθεσε ποτέ το συγκεκριμένο ποσό στις επιχειρήσεις του, αλλά με αυτά τα χρήματα αγόρασε μια καινούρια Lamborghini Huracan Evo, ρούχα και κοσμήματα. Επιπλέον, πλήρωσε για επισκέψεις σε θέρετρα στο Miami Beach και για ραντεβού σε σάιτ γνωριμιών.

Ο Hines κατηγορείται για τραπεζική απάτη, για ψευδή δήλωση σε κρατικό ίδρυμα και για συμμετοχή σε συναλλαγές με παράνομα έσοδα, μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από την εισαγγελία της Νότιας Περιφέρειας της Φλόριντα. Εάν καταδικαστεί και για τις τρεις κατηγορίες, κινδυνεύει να περάσει μέχρι και 70 χρόνια στη φυλακή.

Ο δικηγόρος του Hines, Chad Piotrowski, αποκάλεσε τον πελάτη του έναν έντιμο και νόμιμο επιχειρηματία, ο οποίος, όπως και εκατομμύρια Αμερικανών, υπέφερε οικονομικά από την πανδημία και ανυπομονεί να πει τη δική του πλευρά της ιστορίας όταν έρθει η ώρα.