Στο σφυρί μια σπάνια και άριστη Lancia Delta Integrale Martini 5 Evo

Σχετικά άρθρα

Η Lancia γιόρτασε το πέμπτο συνεχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών με την κυκλοφορία της ειδικής έκδοσης “Martini 5” της Lancia Delta Integrale Evoluzione, στο τέλος της σεζόν του 1991.

Η εν λόγω έκδοση βγήκε στην παραγωγή σε 400 αυτοκίνητα, όλα εκ των οποίων είναι βαμμένα σε άσπρο χρώμα και διαθέτουν τις εμβληματικές ρίγες της Martini, που τρέχουν κάθε πλευρά του αμαξώματος και γύρω από την πίσω πόρτα, στην οποία υπάρχει και το πολύ σημαντικό σήμα του World Rally Champion.

Στο εσωτερικό, η Delta Integrale Martini 5 Evoluzione διαθέτει bucket καθίσματα της Recaro, ενώ το σαλόνι είναι επενδυμένο με ένα πανέμορφο σκούρο γκρι Alcantara, με κόκκινες ραφές στα κεντρικά τμήματα. Ακόμα, κόκκινες είναι και οι ζώνες ασφαλείας.

Μηχανικά, ο 2,0-λιτρος 16βάλβιδος τετρακύλινδρος turbo κινητήρας αποδίδει 210 άλογα στις 5.750 σ.α.λ. και 298 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Αυτός συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, στέλνοντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,7 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 220 χλμ/ώρα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το 374στό που βγήκε από το εργοστάσιο και παραδόθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη το καλοκαίρι του 1992. Από τότε έχει διανύσει μόλις 20.522 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Πωλείται μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας από το Bring A Trailer και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το υψηλότερο bid είναι στα 104.000 δολάρια, με την δημοπρασία να ολοκληρώνεται σε σχεδόν 22 ώρες, με αντίστοιχα αυτοκίνητα στο παρελθόν να αλλάζουν χέρια κοντά στα 150.000 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...