Αυτή η Porsche Carrera GT βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε μια αντιπροσωπεία της Κίνας, με το γερμανικό supercar να κάθεται ανέγγιχτο από το 2012. Η αντιπροσωπεία είναι η πρώτη της Ferrari και Maserati που άνοιξε νότια της ηπειρωτικής Κίνας, στην Guangzhou, και η οποία εγκαινιάστηκε το 2005.

Η κόκκινη Carrera GT είναι η 1.255στή από τις 1.270 που βγήκαν από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Λειψία, και λέγεται ότι είναι μόλις μια από τις τρεις παγκοσμίως σε αυτό το χρώμα (Zanzibar Red Metallic). Στο παρελθόν είχε δύο ιδιοκτήτες πριν βρεθεί στην αντιπροσωπεία, αλλά δεν είναι σαφές εάν το αυτοκίνητο ήταν προς πώληση ή απλώς αποθηκεύτηκε εκεί, με το οδόμετρο να γράφει 4.581 χλμ.

Η πτώση της αντιπροσωπείας άρχισε μόλις από το 2007, και λέγεται ότι η μάχη της κινεζικής κυβέρνησης κατά της διαφθοράς και της “υπερβολικής κατανάλωσης” μπορεί να οδήγησε στο κλείσιμο και στην εγκατάλειψη της αντιπροσωπείας.

Εκτός από την Carrera GT, στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας βρέθηκαν παρατημένες μια Corvette Z06 (C5), και μια Ferrari 575 Superamerica, η οποία είναι εξαιρετικά σπάνια και συλλεκτική. Το εντυπωσιακό στοιχείο της τελευταίας είναι η γυάλινη ηλεκτροχρωματική οροφή, που μέσω ενός μηχανισμού μπορούσε να αναδιπλωθεί κατά 180 μοίρες.

Αυτό ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με μια τέτοια τεχνολογία, με το σχέδιο της οροφής να είχε εμφανιστεί πρώτα σε ένα concept της Alfa Romeo το 2001, την Vola by Leonardo Fioravanti.