Επίσημο: Ram 1500 TRX, με τον κινητήρα του Hellcat 707 ίππων

Σχετικά άρθρα

Πριν σχεδόν τέσσερα χρόνια η Ram αποκάλυψε το Rebel TRX concept, με την αμερικάνικη εταιρία να είχε δηλώσει ότι το concept παρουσιάστηκε για να εκτιμηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου και όχι μόνο ως “άσκηση” και εφέ. Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο, και έτσι η Ram παρουσίασε σήμερα την έκδοση παραγωγής του θηριώδους pickup της, το οποίο έχει σκοπό να εκθρονίσει το Ford F-150 Raptor.

Για να το κάνει αυτό, μηχανικά το Ram 1500 TRX φέρει τον ίδιο κινητήρα με τις Hellcat εκδόσεις των Charger και Challenger, δηλαδή τον κομπρεσοράτο 6,2-λίτρων V8 κινητήρα, απόδοσης 707 ίππων και 881 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, με το μοντέλο να χρειάζεται μόλις 4,5 δευτ. για το 0-96 χλμ/ώρα, ενώ ολοκληρώνει το 400άρι σε 12,9 δευτ., με ταχύτητα εξόδου 174 χλμ. Αν βρεθεί σε ανοιχτό δρόμο, ο οδηγός μπορεί να δει στο κοντέρ μέχρι και 190 χλμ/ώρα.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο κινητήρας που κάνει ικανό το Ram 1500 TRX, καθώς αυτό πατάει σε bead-lock 18άρες ζάντες με all-terrain ελαστικά Goodyear Territory 35 ιντσών, ειδικά σχεδιασμένα για το TRX. Για να χωρέσουν οι μεγαλύτεροι τροχοί, τα φτερά του Ram 1500 TRX έχουν “φουσκώσει” και συνολικά το πλάτος του pickup είναι κατά 203 χλστ. μεγαλύτερο σε σχέση με το απλό Ram 1500.

Στο αισθητικό κομμάτι, όλες οι αλλαγές εξυπηρετούν κάποιον σκοπό. Η νέα γρίλια για παράδειγμα επιτρέπει στον υπερτροφοδοτούμενο V8 να αναπνέει καλύτερα. Το ψηλότερο καπό έπρεπε να αντικαταστήσει το εργοστασιακό για να χωρέσει ο κινητήρας, ενώ υπάρχουν νέα -λεπτότερα- LED φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος, δεν έχουμε σημαντικές μετατροπές, αλλά ακόμα και έτσι, η διαδρομή της ανάρτησης έχει φτάσει και εκεί τα 33 εκατοστά.

Ακόμα υπάρχει νέα ανάρτηση της Bilstein, με τα πίσω ελατήρια να είναι τα μεγαλύτερα που έχουν τοποθετηθεί σε μια επαγγελματικό όχημα. Η γωνία προσέγγισης ανέρχεται σε 30,2 μοίρες, η γωνία ράμπας στις 21,9 μοίρες, ενώ η γωνία διαφυγής στις 23,5 μοίρες, με το 1500 TRX να μπορεί να διασχίσει νερό βάθους 81,3 εκατοστών.

Το μέγιστο βάρος φορτίου ανέρχεται σε 594 κιλά, ενώ το βάρος ρυμούλκησης στα 3.674 κιλά. Η νέα εξάτμιση διαθέτει διπλές απολήξεις στο πίσω μέρος, με κάθε μια να έχει διάμετρο 5 ίντσες (127 χλστ.). Στο εσωτερικό, υπάρχουν τρία διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού, τα οποία ντύνουν αντίστοιχα το σαλόνι του με ύφασμα και δέρμα, σε μαύρες και κόκκινες αποχρώσεις.

Το Ram 1500 TRX διαθέτει τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Drive Mode), τα: Normal, Wet/Snow, Off-Road και Baja, ενώ υπάρχει επίσης ένας επιλογέας για την τετρακίνηση και ένα κουμπί για το launch control.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με την τιμή του στην Αμερική να ξεκινά από τα 69.995 δολάρια και να φτάνει έως τα 100.835 δολάρια. Το μοντέλο θα πωλείται και σε ορισμένες αγορές στην Ευρώπη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...

Ανάκληση για 38.164 Chrysler, Jeep και Ram

Η Stellantis προχωρά στην ανάκληση 38.164 αυτοκινήτων της Chrysler, Jeep και Ram στις ΗΠΑ επειδή ενδέχεται η μονάδα ελέγχου της κολόνας τιμονιού να έχει...

Επίσημο: Νέο Dodge Charger

Η Dodge παρουσιάσει τη νέα, τρίτη γενιά του Charger, με το μοντέλο να προσφέρεται τόσο ως δίπορτο, όσο και ως τετράπορτο, κάτι που επέτρεψε...

Διέρρευσε το νέο Dodge Charger

Αργότερα σήμερα η Dodge θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Charger αλλά ήδη διάρρευσαν φωτογραφίες του. Το μοντέλο βασίζεται στην STLA Large πλατφόρμα και...
Autoblog.gr