Η JLR αναζητά ιδιωτική χρηματοδότηση, καθώς η Βρετανική κυβέρνηση δεν την στηρίζει

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάιο είχε γίνει γνωστό ότι η Jaguar Land Rover ζητούσε €1,1 δις στήριξη από την Βρετανική κυβέρνηση ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σήμερα, όμως, οι Financial Times αναφέρουν ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Jaguar Land Rover, της Tata Steel και της βρετανικής κυβέρνησης έχουν τερματιστεί, υποχρεώνοντας και τις δύο εταιρείες να αναζητήσουν ιδιωτική χρηματοδότηση για να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες.

Πιο συγκεκριμένα, η JLR δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να εισέλθει στο πρόγραμμα υποστήριξης των φορολογουμένων, ενώ επιπλέον η αυτοκινητοβιομηχανία δεν ήταν πρόθυμη να αποδεχτεί ορισμένα επίπεδα “απο-ανθρακοποίησης”. Αυτά θα είχαν ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος για την “ηλεκτροποίηση” των οχημάτων της και τη σταδιακή κατάργηση των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της.

Παρόλα αυτά και από την πλευρά της, η Tata Steel δήλωσε ότι παραμένει σε συνεχείς και εποικοδομητικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τομείς πιθανής υποστήριξης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...