Οι καλοσυντηρημένες BMW M3 E30 έχουν γίνει οι αγαπημένες αρκετών συλλεκτών αυτοκινήτων και το περασμένο καλοκαίρι μια κόκκινη πουλήθηκε για 250.000 δολάρια.

Ωστόσο, η συγκεκριμένα πολύ δύσκολα θα φτάσει αυτό το νούμερο, καθώς με δύο ημέρες να απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία από το Bring A Trailer, έχει πιάσει τα 52.500 δολάρια. Το ιδιαίτερο πάνω της είναι πως φορά τον 3,2-λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά ατμοσφαιρικό κινητήρα (S50B32) της M3 facelift (E36).

Αυτός διαθέτει το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, Vanos, και η απόδοση του αγγίζει τα 321 άλογα στις 7.400 σ.α.λ. και 350 Nm ροπής στις 3.250 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Αυτή η M3 βγήκε από το εργοστάσιο σε ασημί (Salmon Silver) χρώμα, ωστόσο σήμερα το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε κίτρινο χρώμα, με μαύρες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό του.

Ακόμα, υπάρχουν φρένα της Brembo με διάτρητους δίσκους και αγωνιστικά σωληνάκια, εμπρός μπάρα θόλων Racing Dynamics, ελατήρια χαμηλώματος της H&R, αμορτισέρ της Bilstein, αντιστρεπτικές της Ireland Engineering, κλπ.