Η Toyota παύει την παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία λόγω κορωνοϊού

Σχετικά άρθρα

Πριν τρεις ημέρες η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε νέο αυστηρό lockdown στην περιφέρεια του Λονδίνου και την νοτιοανατολική Αγγλία, εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων της Covid-19, η οποία αποδόθηκε σε ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού που δεν αυξάνει την επικινδυνότητα, αλλά την μεταδοτικότητα της επιδημίας.

Αυτό οδήγησε όλες τις χώρες παγκοσμίως να επιβάλλουν πιο αυστηρά μέτρα απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές χώρες απαγόρευσαν τις μετακινήσεις από και προς τη χώρα, κλείνοντας τα σύνορα.

Αυτές οι ενέργειες προκάλεσαν αναπόφευκτες καθυστερήσεις στις μεταφορές, γι ‘αυτό η Toyota επέλεξε να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία από σήμερα, 22 Δεκεμβρίου. Εκπρόσωπος της Toyota, Shino Yamada, ανέφερε πως το κλείσιμο των συνόρων διέκοψε τη μεταφορά ανταλλακτικών. Η Toyota αρχικά ήθελε να κλείσει τα εργοστάσιά της στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία ξεκινώντας από τις 24 Δεκεμβρίου, ωστόσο, η απόφαση που λήφθηκε ήταν να επιταχυνθούν τα πράγματα και τα μέτρα να ισχύσουν αμέσως.

Η επανέναρξη των εργοστασίων έχει προγραμματιστεί -αν όλα πάνε καλά- για τις 5 Ιανουαρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 29 Δεκεμβρίου στη Γαλλία. Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της αντίπαλης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, της Honda, δήλωσε ότι η εταιρεία της δεν θα επιταχύνει το προγραμματισμένο χειμερινό κλείσιμο του εργοστασίου της στο Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα κλείσει για τις γιορτές από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...