To BMW iX θα υποστηρίζει το νέο Digital Key Plus με τεχνολογία Ultra Wideband

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι του 2020 στο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple (WWDC), η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- ότι προσθέτει μια νέα λειτουργία που θα μετατρέπει τόσο το iPhone όσο και το Apple Watch σε ψηφιακό κλειδί για το αυτοκίνητό σου, αρκεί βέβαια αυτό να υποστηρίζει τέτοια λειτουργία.

Το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως που υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία είναι η ανανεωμένη Σειρά 5 της BMW, με το CarKey να χρησιμοποιεί την NFC (Near-Field Communications) τεχνολογία και σου δίνει την δυνατότητα να κλειδώσεις, να ξεκλειδώσεις ακουμπώντας το iPhone ή το Apple Watch στην χειρολαβή, ενώ για την εκκίνηση του οχήματος απλά αφήνεις την Apple συσκευή στην υποδοχή του ασύρματου φορτιστή.

Ωστόσο, η BMW ανακοίνωσε ότι το νέο iX θα υποστηρίζει την τεχνολογία Ultra Wideband (UWB), ώστε να είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα είναι διαθέσιμο το Digital Key Plus. Με την τεχνολογία υπερευρείας ζώνης προσφέρεται ένας βολικός και ασφαλής τρόπος για να ξεκλειδώσεις και να εκκινήσεις το αυτοκίνητό χωρίς καν να βγάλεις το iPhone από την τσάντα ή την τσέπη σου. Αυτό γίνεται με όσες συσκευές της Apple διαθέτουν το νέο chip U1 της εταιρίας, με το iX να είναι το πρώτο μοντέλο της BMW που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

H τεχνολογία UWB υπάρχει από τη δεκαετία του 1980, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως από εφαρμογές βασισμένες σε ραντάρ. Εξαιτίας των πρόσφατων βελτιώσεων στην υψηλής τεχνολογίας μεταπήδηση, το UWB γίνεται περισσότερο ελκυστικό στους καταναλωτές εφαρμογών επικοινωνίας.

Η UWB τεχνολογία μπορεί γενικά να οριστεί σαν μια οποιαδήποτε ασύρματη μεταβίβαση που καταλαμβάνει ένα μήκος κύματος με συχνότητα 1,5 GHz. Είναι μια νέα μορφή της ασύρματης τεχνολογίας που βασίζεται σε μεταβίβαση χαμηλής ισχύος και κωδικοποιημένες ωθήσεις σε περιβάλλον μικρής απόστασης. Ο παλμός μεταβίβασης εναλλάσσεται και τα παραδομένα κύματα χρησιμοποιούνται στην ασύρματη επικοινωνία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...