Αμφίβιο υβριδικό τανκ, απόδοσης 2.500 ίππων

Σχετικά άρθρα

Η ουκρανική Highland Systems παρουσίασε στην έκθεση αμυντικής τεχνολογίας IREX, που έγινε στο Abu Dhabi, ένα αμφίβιο στρατιωτικό όχημα. Το όνομα αυτού Storm και διαθέτει χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν τα άλματα που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια η αμυντική βιομηχανία.

Το Storm εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελείται από έναν πετρελαιοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την συνδυαστική απόδοση να αγγίζει τους 2.500 ίππους, κάτι που χαρίζει στο -βάρους 8.000 κιλών- όχημα τελική ταχύτητα 140 χλμ/ώρα.

Με ενεργοποιημένη την υβριδική λειτουργία, η εταιρία ανακοινώνει ότι το Storm έχει αυτονομία έως και 36 ώρες. Ωστόσο, μπορεί να κινηθεί και αποκλειστικά ως ηλεκτρικό, για περίπου 3,5 ώρες. Διαθέτει θωρακισμένο αμάξωμα, με το Storm να μπορεί να χειριστεί και από απόσταση.

Ως αμφίβιο, το Storm μπορεί να κινηθεί στο νερό με ταχύτητες έως 30 χλμ/ώρα, ενώ δεν θα συναντήσει κανένα πρόβλημα σε κύματα ύψους 1,5 μέτρου. Τέλος, η Highland Systems έκανε γνωστό ότι παράλληλα εξελίσσει μια έκδοση του οχήματος, η οποία θα μπορεί να καταδυθεί στο νερό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα