Η Jeep παρουσίασε σήμερα τα Wagoneer και Grand Wagoneer. Τα αυτοκίνητα παραγωγής δεν διαφέρουν πολύ από το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με το Wagoneer (το κόκκινο αυτοκίνητο των φωτογραφιών) να τοποθετείται απέναντι από τα Ford Expedition, ChevroletTahoe και Toyota Sequoia, ενώ το Grand Wagoneer (το μαύρο αυτοκίνητο των φωτογραφιών) τοποθετείται απέναντι από τα Cadillac Escalade, GMC Yukon Denali, Lincoln Navigator και Lexus LX.

Το Grand Wagoneer δεν είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Wagoneer, αλλά πιο πολυτελές. Και τα δύο έχουν μήκος 5,44 μέτρα με το Wagoneer να παίρνει κίνηση από έναν ήπιο υβριδικό 5,7-λίτρων V8 κινητήρα απόδοσης 392 ίππων με 548 Nm ροπής και το Grand Wagoneer να κρύβει κάτω από το καπό του τον V8 6,4-λίτρων κινητήρα απόδοσης 471 ίππων με 617 Nm ροπής.

Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF που στο Wagoneer στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Το Grand Wagoneer προσφέρεται μόνο ως τετρακίνητο.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″ στο Grand Wagoneer και 10,3″ στο Wagoneer, οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 12,1″, μια οθόνη μπροστά από τον συνοδηγό 10,25″, με μια επιπλέον οθόνη 10,25″ να βρίσκεται κάτω από την κεντρική οθόνη και να χρησιμεύει για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού και των καθισμάτων.

Οι πίσω επιβάτες έχουν μπροστά τους από μια οθόνη 10,1″, ενώ μια ακόμη οθόνη 10,3″ βρίσκεται ανάμεσά τους, μέσω της οποίας ελέγχονται οι ρυθμίσεις των πίσω καθισμάτων και του κλιματισμού.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας βασίζεται στο Android Uconnect 5 και υπάρχει επίσης LED κρυφός φωτισμός, δερμάτινες επενδύσεις, αλουμινένια και ξύλινα στοιχεία, 23 ηχεία και τρεις σειρές καθισμάτων έτσι ώστε να χωρούν έως και 7 επιβάτες.

Το Wagoneer ξεκινά στις ΗΠΑ από τις 57.995 δολάρια και το ενώ Grand Wagoneer από τις 86.995 δολάρια, με την ακριβότερη έκδοση του Grand Wagoneer, η Series III, μα ξεκινά από τις 105.995 δολάρια, καθιστώντας την το ακριβότερο μοντέλο της Jeep όλων των εποχών, ξεπερνώντας το Grand Cherokee Trackhawk που είχε αρχική τιμή 88.115 δολαρίων.