Νέος τεχνικός διευθυντής της Williams ο Francois-Xavier Demaison, πρώην της Volkswagen Motorsport

Σχετικά άρθρα

Η Williams Racing ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Francois-Xavier Demaison είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Formula 1. Ο Francois-Xavier θα αναλάβει τη γενική ευθύνη για την τεχνική λειτουργία της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών σχεδίασης και αεροδυναμικής.

Θα αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο, Jost Capito, και σύμφωνα με την ομάδα είναι μια ακόμα κίνηση στη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία της ομάδας να επιστρέψει στο μπροστινό μέρος του grid. Ο Francois-Xavier, γνωστός ως “FX”, τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν υπεύθυνος για την τεχνική ανάπτυξη του ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου ID.R στη Volkswagen Motorsport.

Ήταν επίσης υπεύθυνος για το Polo R WRC, το οποίο κατέκτησε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών στο WRC, από το 2013 έως το 2016. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε για διάφορα projects τόσο με τη Renault, όσο και με την Peugeot στη Formula 1, το Touring Car και το WRC, προτού διοριστεί ως Chief Engineer στην αγωνιστική ομάδα της Subaru για το WRC.

Έγινε μέλος της Volkswagen Motorsport το 2011, και το 2016 έγινε τεχνικός διευθυντής της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr