Έχουν περάσει έξι και πλέον χρόνια από την στιγμή που η Hyundai παρουσίασε στην έκθεση του Detroit του 2015 το Santa Cruz Concept, αλλά φαίνεται ότι τα αποκαλυπτήρια της έκδοσης παραγωγής του pickup της κορεάτικης εταιρίας είναι κοντά.

Πιο συγκεκριμένα, στις 15 Απριλίου η κορεάτικη εταιρία θα παρουσιάσει το Santa Cruz Sport Adventure Vehicle, το οποίο -σύμφωνα με την Hyundai- δημιουργεί μια νέα κατηγορία οχημάτων, σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην αγορά των Η.Π.Α.

Το Santa Cruz θα διαθέτει τολμηρό σχεδιασμό, αλλά δεν μοιάζει με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2015, καθώς η σχεδιαστική γλώσσα της Hyundai έχει αλλάξει από τότε. Ακόμα θα διαθέτει ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες, ένα ευέλικτο χώρο φόρτωσης, κορυφαία συνδεσιμότητα και μια εξαιρετικά ευέλικτη τετρακίνητη πλατφόρμα, κάνοντας το όχημα να νιώθει “σαν το σπίτι του” είτε σε αστικά κέντρα, είτε στην εξοχή, επιζητώντας την περιπέτεια.

Το pickup της κορεατικής εταιρίας θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021 και σύμφωνα με την ίδια, θα συνδυάσει τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενός crossover με την ευελιξία και τις ικανότητες ενός pickup. Θα διαθέτει πλαίσιο τύπου σκάλας, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες φήμες, κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και ανάμεσά τους θα συναντάμε έναν 1.600αρη turbo απόδοσης 203 ίππων με 266 Nm ροπής και έναν 2,4-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 187 ίππων με 241 Nm ροπής.

Η παραγωγή του Santa Cruz θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι στο εργοστάσιό της Hyundai στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, εκεί όπου κατασκευάζονται ήδη τα Santa Fe, Sonata και Elantra.