Zhiji L7. Ηλεκτρικό σεντάν 544 ίππων με έως 1.000 χλμ αυτονομίας

Σχετικά άρθρα

Η κινέζικη Zhiji Auto, η κοινοπραξία που έχουν δημιουργήσει η Alibaba και η SAIC παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο. Πρόκειται για το L7, ένα αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν που έχει πλαίσιο κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με την ρύθμισή του να έχει γίνει από την Williams. Υπάρχει σύστημα τετραδιεύθυνσης και ενεργό σύστημα ανάρτησης.

Φέρει pop-up χειρολαβές, αεροδυναμικές ζάντες και μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή που στο μπροστινό της μέρος υπάρχουν μια σειρά αισθητήρων για την ημιαυτόνομη οδήγηση. Συνολικά το αυτοκίνητο διαθέτει 15 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, 12 αισθητήρες υπερήχων και ραντάρ.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις, μεταλλικά διακοσμητικά, με την τεράστια 4K οθόνη 39″ να κλέβει την παράσταση. Επίσης υπάρχει μια μικρότερη οθόνη 12,8″ στη κεντρική κονσόλα.

Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 544 ίππων με 700 Nm ροπής. Είναι τετρακίνητο και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,9 δευτερόλεπτα, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 1.000 χλμ (στον κύκλο NEDC) όταν εξοπλίζεται με την μπαταρία των 118 kW.

Διαθέσιμη και μια μικρότερη μπαταρία 93 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία 615 χλμ. Το αυτοκίνητο μπορεί να φορτίσει και ασύρματα, μέσω του επαγωγικού φορτιστή των 11 kW που χαρίζει αυτονομία 70-80 χλμ ανά ώρα φόρτισης. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...
Autoblog.gr