Επίσημο: Hyundai Santa Cruz

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα για το Hyundai Santa Cruz, το pickup της κορεατικής εταιρίας, η οποία προτιμά να το χαρακτηρίζει ως ένα Sport Adventure Vehicle. Σχεδιαστικά το μοντέλο υιοθετεί τη σχεδιαστική προσέγγιση του νέου Tucson, με τα φωτιστικά σώματα να ενσωματώνονται στη μάσκα, με την καρότσα του να έχει μήκος 1,323 μέτρα.

Το μήκος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 4,971 μέτρα, το πλάτος στα 1,91 μέτρα, το ύψος τα 1,694 μέτρα και το μεταξόνιο τα 3 μέτρα.

https://www.youtube.com/watch?v=aAJAhU6389E

Τμήμα της καρότσας μπορεί να ανυψωθεί, αποκαλύπτοντας έναν πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο, με την Hyundai να προσφέρει και σκληρό κάλυμμα για τη καρότσα. Στο εσωτερικό συναντάμε οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαστάσεων 8″ ή 10″ που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Τα πίσω καθίσματα του τετράθυρου οχήματος μπορούν να αναδιπλωθούν και να αποκαλύψουν αποθηκευτικούς χώρους, με την κορεατική εταιρία να εξοπλίζει το μοντέλο της με μια σειρά συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού, όπως σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης απόσπασης της προσοχής του οδηγού, ενεργό cruise control και σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου.

Μηχανικά προσφέρεται με δύο κινητήρες. Βασικός είναι ο ατμοσφαιρικός 2,5-λίτρων τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης απόδοσης 190+ ίππων με 245+ Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς. Με αυτόν το όχημα έχει ικανότητα ρυμούλκησης 1.588 κιλών.

Ο δεύτερος κινητήρας είναι ο 2,5-λίτρων τετρακύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης απόδοσης 275+ ίππων με 420+ Nm ροπής. Και αυτός συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με paddles στο τιμόνι, με την ικανότητα ρυμούλκησης να φτάνει τα 2.268 κιλά.

Η παραγωγή του θα γίνεται από τον Ιούνιο στο εργοστάσιο της Hyundai στο Montgomery της Αλαμπάμα, με τις πωλήσεις του στις ΗΠΑ να ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr