Χθες ο Lewis Hamilton σημείωσε την χειρότερη επίδοσή του σε κατατακτήριες των τελευταίων τριών ετών, αφού κατέλαβε την 7η θέση στο GP του Μονακό και ο Βρετανός πιλότος, όπως και ο Toto Wolff χαρακτήρισαν καταστροφική την περίοδο των κατατακτηρίων, ενώ παραδέχτηκαν πως έκαναν “παραγωγικές, σκληρές και δύσκολες συζητήσεις για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει και δεν έγιναν”.

Ο Hamilton είπε πως έκαναν πολλές αλλαγές στο μονοθέσιο του μετά το FP3, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη περίοδο ως καταστροφική, λέγοντας πως ότι δουλειά έκαναν την Πέμπτη ήταν σε εντελώς λάθος κατεύθυνση.

Ο Wolff αναγνώρισε την απογοήτευση του Hamilton, λέγοντας πως τα προβλήματα σχετίζονται με την προθέρμανση των ελαστικών.

Όταν ξεκινάς στο GP του Μονακό από την 7η θέση ξέρεις σχεδόν πως το Σαββατοκύριακο σου τελείωσε και έτσι όποιος εκνευρισμός είναι απολύτως φυσιολογικός.

Είχαμε μια πολύ παραγωγική και σκληρή συζήτηση, και αυτές είναι ακριβώς οι ημέρες που μαθαίνουμε περισσότερο. Αυτή η ομάδα έχει μια βάναυση ειλικρίνεια και διαφάνεια μέσα της και σε αυτό το GP δεν πήραμε τις σωστές αποφάσεις. Δεν είναι απολύτως σαφές ακόμη τι ευθύνεται, αλλά μπορώ να πω πως δεν έχουν την πρόσφυση που έπρεπε να έχουμε και μάλλον συνδέεται με τη θερμοκρασία των ελαστικών.

Είναι όμως κάτι που πρέπει να αναλύσουμε και ένα πράγμα είναι σίγουρο, πως δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Δεν παρείχαμε στον Lewis το σωστό μονοθέσιο για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του και βασίστηκε στο γεγονός πως οδηγούσε ένα αυτοκίνητο με καλή πρόσφυση.

Υπήρχε μια συγκεκριμένη πτυχή στη προθέρμανση των ελαστικών που συζητήσαμε το πρωί του Σαββάτου και το βράδυ της Πέμπτης, όπου θα μπορούσαμε να πάρουμε μια διαφορετική κατεύθυνση, μια κατεύθυνση που ενδεχομένως θα μας έφερνε σε άλλα αποτελέσματα, αλλά δεν το κάναμε.

Ο Wolff είπε πως ο Bottas, που σημείωσε τον 3ο γρηγορότερο χρόνο στις κατατακτήριες, μπόρεσε να φέρει σε καλύτερη θερμοκρασία τα ελαστικά του, μετά τις πρωινές δοκιμές του Σαββάτου, ενώ απέφυγε και την κίνηση που αντιμετώπισε ο Hamilton στο Q1 των κατατακτηρίων.

Ο Wolff παραδέχτηκε το γεγονός πως στο Μονακό δύσκολα γίνονται προσπεράσεις, συμπληρώνοντας πως η Mercedes θα πάρει ρίσκα στη στρατηγική του Hamilton στον αγώνα του Μονακό, ελπίζοντας πως αυτή θα αποδώσει και ο Hamilton θα φύγει από το Μόντε Κάρλο με όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια βαθμών.