Ξεκίνησε η παραγωγή του Hyundai Santa Cruz

Σχετικά άρθρα

Δύο μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια του Santa Cruz, η Hyundai ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του στο εργοστάσιο της στην Alabama των Η.Π.Α., καθώς αυτή είναι και η αγορά που απευθύνεται.

Το pickup της κορεατικής εταιρίας, η οποία προτιμά να το χαρακτηρίζει ως ένα Sport Adventure Vehicle, παράγεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα Sonata, Elantra, Santa Fe και Tucson, κάτι που σημαίνει ότι για πρώτη φορά το εν λόγω εργοστάσιο συναρμολογεί ταυτόχρονα πέντε μοντέλα.

Η κυκλοφορία του Santa Cruz έχει οριστεί για τα τέλη του τρέχοντος καλοκαιριού, με το μοντέλο να βασίζεται σε unibody πλατφόρμα. Το μήκος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 4.971 χλστ., το πλάτος στα 1.910 χλστ., το ύψος τα 1.694 χλστ. και το μεταξόνιο στα 3 μέτρα. Σχεδιαστικά το μοντέλο υιοθετεί τη σχεδιαστική προσέγγιση του νέου Tucson, με τα φωτιστικά σώματα να ενσωματώνονται στη μάσκα, με την καρότσα του να έχει μήκος 1.323 χλστ.

Τμήμα της καρότσας μπορεί να ανυψωθεί, αποκαλύπτοντας έναν πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο, με την Hyundai να προσφέρει και σκληρό κάλυμμα για τη καρότσα. Στο εσωτερικό συναντάμε οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαστάσεων 8″ ή 10″ που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Τα πίσω καθίσματα του τετράθυρου οχήματος μπορούν να αναδιπλωθούν και να αποκαλύψουν αποθηκευτικούς χώρους, με την κορεατική εταιρία να εξοπλίζει το μοντέλο της με μια σειρά συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού, όπως σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης απόσπασης της προσοχής του οδηγού, ενεργό cruise control και σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου.

Μηχανικά προσφέρεται με δύο κινητήρες. Βασικός είναι ο ατμοσφαιρικός 2,5-λίτρων τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης απόδοσης 190+ ίππων με 245+ Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς. Με αυτόν το όχημα έχει ικανότητα ρυμούλκησης 1.588 κιλών.

Ο δεύτερος κινητήρας είναι ο 2,5-λίτρων τετρακύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης απόδοσης 275+ ίππων με 420+ Nm ροπής. Και αυτός συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με paddles στο τιμόνι, με την ικανότητα ρυμούλκησης να φτάνει τα 2.268 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...