Την επόμενη Τρίτη η Lotus θα παρουσιάσει την Emira, ένα νέο σπορ μοντέλο που θα αντικαταστήσει τις Elise, Exige και Evora, καθώς η αγγλική εταιρία θα σταματήσει να κατασκευάζει τα συγκεκριμένα μοντέλα κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

Η Emira θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια ελαφριά αλουμινένια πλατφόρμα, στην Sports Elemental και κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης που δεν θα κάνουν χρήση υβριδικής τεχνολογίας ώστε να κρατηθεί το βάρος χαμηλά. Μάλιστα το μοντέλο θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις προκειμένου να καλύψει το κενό των Elise, Exige και Evora.

Ανάμεσα στους κινητήρες θα συναντάμε έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αλλά και τον 3,5-λίτρων V6 κομπρεσοράτο κινητήρα της Toyota που θα συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο σχεδιασμός της Emira θα αντλεί έμπνευση από την Evija, με την βρετανική εταιρία να τονίζει πως αυτό θα είναι το τελευταίο βενζινοκίνητο μοντέλο της μιας και ετοιμάζεται να κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση. Στο εσωτερικό θα υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, με το τιμόνι να είναι ντυμένο με Alcantara, ενώ διαθέτει κίτρινες ραφές και σημάδι στο κέντρο του.

Η παραγωγή της θα ξεκινήσει το 2022, με την Lotus να ελπίζει πως θα ενισχύσει τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ, εκεί όπου του παρόντος πουλά μόνο την Evora. Λόγω του νέου αυτοκινήτου, η Lotus θα επενδύσει 100 εκατ. λίρες στο εργοστάσιό της στο Hethel, ενώ θα προσλάβει περίπου 250 νέους υπαλλήλους.