Πέθανε ο σπουδαίος οδηγός της F1, Carlos Reutemann

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Carlos Reutemann, απεβίωσε χθες σε ηλικία 79 ετών, μετά από αρκετά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο Reutemann εισήχθη στις 30 Μαΐου σε νοσοκομείο της πόλης Santa Fe, εξαιτίας μιας εσωτερικής αιμορραγίας στην βουβωνική χώρα ενώ είχε και νεφρική ανεπάρκεια.

Αρχικά είχε πάρει εξιτήριο, αλλά στις 21 Ιουνίου μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου και βρισκόταν μέχρι το τέλος. Το 2017, ο Αργεντινός είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο συκώτι, με την απώλεια του να είναι μεγάλη για την χώρα του, καθώς θεωρείται ο καλύτερος οδηγός της Αργεντινής, μετά τον Juan Manuel Fangio.

O Reutemann έτρεξε στην F1 από το 1972 μέχρι το 1982 και φόρεσε τις αγωνιστικές φόρμες της Ferrari, της Brabham, της Lotus και της Williams. Στην 10ετη καριέρα του στην F1 πήρε 12 νίκες, ανέβηκε συνολικά 45 φορές στο βάθρο, πήρε 6 pole position και κατέκτησε 6 ταχύτερους γύρους, ενώ βαθμολογήθηκε 66 φορές σε μία άκρως ανταγωνιστική εποχή.

Το 1981 τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τον Nelson Piquet, ενώ το 1975, το 1978 και το 1980 τερμάτισε στην τρίτη θέση. Μετά την αποχώρησή του από τους αγώνες, ο Reutemann εξελέγη δύο φορές κυβερνήτης της Santa Fe, ενώ το 2003 του προτάθηκε να κατέβει για πρόεδρος της Αργεντινής, κάτι που αρνήθηκε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...