Στο προηγούμενο GP, για πρώτη φορά είδαμε Sprint αγώνα το Σάββατο, που καθόρισε την σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής, με τον Fernando Alonso να πιστεύει πως χρειάζονται να γίνουν και άλλες αλλαγές έτσι ώστε να αυξηθεί περαιτέρω το θέαμα.

Όπως είπε:

Μου αρέσει αυτή η μορφή. Νομίζω πως έτσι έχουμε δράση και τις τρεις ημέρες. Είναι καλό για τους θεατές. Πέρυσι, όταν παρακολουθούσα τους αγώνες από το σπίτι του, η Παρασκευή ήταν μια βαρετή ημέρα, χωρίς δράση. Μπορεί να είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τους οδηγούς και τις ομάδες, αλλά όχι για τους θεατές.

Ελπίζω να διατηρήσουμε αυτήν τη μορφή. Και αν μη τι άλλο, θα πρότεινα τις Παρασκευές να γίνουν πιο “πικάντικες”. Παραδείγματος χάρη θα είχε ενδιαφέρον οι πιλότοι να είχαν διαθέσιμο μόνο ένα σετ ελαστικών και μία προσπάθεια. Αυτό δίνει τις ίδιες πιθανότητες σε όλους μας.

Αυτό που προτείνει ο Alonso είναι η επέκταση των Sprint αγώνων και σε άλλα Grand Prix και να υπάρξουν μερικές αλλαγές στις κατατακτήριες της Παρασκευής, έτσι ώστε να αυξηθεί το θέαμα.