Λίγο πριν την άφιξη των ομάδων στην Βουδαπέστη για το Ουγγρικό GP, η Red Bull ζήτησε επίσημα από τους αγωνοδίκες να επανεξετάσουν την ποινή των 10 δευτερολέπτων, που επιβλήθηκε στον Lewis Hamilton από τους αγωνοδίκες του Βρετανικού GP, μετά από το ατύχημα που είχε με τον Max Verstappen.

Σήμερα, όμως, η υπόθεση τελεσιδίκησε, με τους αγωνοδίκες του Ουγγρικού GP, να αποφασίζουν να μην αλλάζουν την αρχική τους απόφαση και να μην επιβάλλουν περαιτέρω ποινές. Αυτό έγινε μετά την εξέταση από τους αγωνοδίκες του επερχόμενου αγώνα στην Ουγγαρία, των νέων στοιχείων που παρέθεσε η αυστριακή ομάδα μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Πέμπτης, τα οποία είχαν σκοπό να ανατρέψουν την αρχική απόφαση.

Η παρουσίαση της Red Bull περιλάμβανε γραφήματα που είχε φτιάξει η ίδια, και περιείχαν ανάλυση από δεδομένα του GPS της σύγκρουσης ανάμεσα στους δύο οδηγούς. Επιπλέον, συνέκριναν τη σύγκρουση μεταξύ Hamilton και Verstappen, με την προσπέραση που έκανε ο Βρετανός στον Charles Leclerc, με την οποία πήρε πρωτοπορία δύο γύρους πριν από το τέλος του αγώνα, και τον οδήγησε στη νίκη.

Εκτός αυτών, η Red Bull παρουσίασε μια διαφάνεια με πιστή αναπαράσταση του πρώτου γύρου του Hamilton στο Silverstone, χρησιμοποιώντας τον Alex Albon, που οδηγούσε ένα παλιότερο μονοθέσιο της Red Bull, σε μια filming day που οργάνωσε η ομάδα στη βρετανική πίστα.

Στην ανακοίνωση των αγωνοδικών, αναφέρεται:

Οι διαφάνειες στο Παράρτημα 2 της επιστολής του Αγωνιζομένου, που παρουσιάζονταν ως Νέα Αποδεικτικά Στοιχεία δεν προέκυψαν αλλά δημιουργήθηκαν ειδικά για την υποστήριξη του αιτήματος προς εξέταση. Δημιουργήθηκαν δε, βάσει των στοιχείων που βρίσκονταν στη διάθεση του αγωνιζομένου την ώρα της απόφασης (όπως τα δεδομένα από το GPS). Αυτό ξεκάθαρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Άρθρου 14.