Ο Frank Stephenson στο νέο του video στο κανάλι του στο YouTube, σχολιάζει τον σχεδιασμό της ολοκαίνουργιας Lotus Emira, ενώ παράλληλα μας δείχνει τις αλλαγές που θα έκανε εάν σχεδίαζε αυτός το βρετανικό αυτοκίνητο.

Σε γενικές γραμμές, ο Stephenson δηλώνει πως του αρέσει ο σχεδιασμός, με τον ίδιο να άλλαζε λίγο τον σχεδιασμό στο πλαϊνό μέρος, όπως και στο πίσω, ειδικά στα φωτιστικά σώματα.

Η Emira που αντικαθιστά τις Elise, Exige και Evora, βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια ελαφριά αλουμινένια πλατφόρμα, την Sports Elemental, και το μήκος της αγγίζει τα 4.412 χλστ., το πλάτος της τα 1.895 χλστ., το ύψος της τα 1.225 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.575 χλστ.

Κίνηση παίρνει από δύο κινητήρες βενζίνης, που δεν κάνουν χρήση υβριδικής τεχνολογίας ώστε να κρατηθεί το βάρος χαμηλά, καθώς στην πιο ελαφριά της μορφή αυτό ανέρχεται σε 1.405 κιλά. Μάλιστα το μοντέλο προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις προκειμένου να καλύψει το κενό των Elise, Exige και Evora.

Κατά το λανσάρισμα, το οποίο έχει οριστεί για την άνοιξη του 2022, τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα ως μοντέλα περιορισμένης παραγωγής στην έκδοση “First Edition”. Αυτή θα τροφοδοτείται από τον 3,5 λίτρων V6 κομπρεσοράτο κινητήρα της Toyota, απόδοσης 400 ίππων και 430 Nm ροπής, που θα συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και έχει τοποθετηθεί προηγουμένως στην Exige και την Evora. Δεν ανακοινώθηκαν οι επιδόσεις του αυτοκινήτου με τον εν λόγω κινητήρα, παρά μόνο έγινε γνωστό ότι η τελική του θα είναι 290 χλμ/ώρα.

Από το καλοκαίρι του 2022, όμως, η Lotus θα έχει έναν νέο κινητήρα στη φαρέτρα της, καθώς η Emira θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα της AMG. Πιο συγκεκριμένα, από τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα της A35, o οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και για το 0-100 χλμ/ώρα θα χρειάζεται λιγότερο από 4,5 δευτ.

Η Lotus, όμως, έχει “σκαλίσει” τον κινητήρα της γερμανικής εταιρίας, και του έχει τοποθετήσει ένα νέο σύστημα εισαγωγής αέρα και νέα εξάτμιση. Έτσι, η απόδοση του ανέρχεται στα 360 άλογα, χωρίς να γίνεται γνωστή η ροπή του, αλλά περιμένουμε να είναι βελτιωμένη από τα 400 Nm της A35.

Στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και μια οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το τιμόνι είναι ντυμένο με Alcantara, ενώ διαθέτει κίτρινες ραφές και σημάδι στο κέντρο του. Διαθέτει δύο προγράμματα οδήγησης το Tour και το Sport.

Η παραγωγή της θα ξεκινήσει το 2022, με την Lotus να ελπίζει πως θα ενισχύσει τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ, εκεί όπου του παρόντος πουλά μόνο την Evora. Λόγω του νέου αυτοκινήτου, η Lotus θα επενδύσει 100 εκατ. λίρες στο εργοστάσιό της στο Hethel, ενώ θα προσλάβει περίπου 250 νέους υπαλλήλους.

Η τιμή της Emira αναμένεται να ξεκινά από τις 60.000 λίρες Αγγλίας ή στα €72.000 στην Ευρώπη.