Η Volvo έκανε γνωστό ότι έκανε διαθέσιμη την τελευταία έκδοση του λογισμικού για το XC40 Recharge, το οποίο εξοπλίζεται με σύστημα infotainment που βασίζεται στο Android Automotive OS. Το λανσάρισμα αυτής της αναβάθμισης λογισμικού έχει ήδη ξεκινήσει, με όλα τα μοντέλα που μπορούν να δεχθούν την αναβάθμιση λογισμικού να ενημερώνονται έως το τέλος Οκτωβρίου.

Μέσω αυτής της over-the-air ενημέρωσης, οι οδηγοί του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της σουηδικής εταιρίας θα μπορούν μεταξύ άλλων να προσδοκούν αυξημένη αυτονομία χάρη σε βελτιώσεις στην έξυπνη διαχείριση της μπαταρίας, στην ανάκτηση ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος, αλλά και σε ένα πιο έξυπνο χρονόμετρο για τον προγραμματισμό της φόρτισης.

Το Range Assistant app σε βοηθά να παρακολουθείς τη διαθέσιμη αυτονομία του αυτοκινήτου και να τη βελτιώνεις μέσω έξυπνης διαχείρισης ενέργειας και την αξιοποίηση των συμβουλών που σχετίζονται με το οδηγικό στυλ, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η εφαρμογή είναι σε beta μορφή, αλλά είναι ενσωματωμένη στο Android σύστημα infotainment, με τον οδηγό να λαμβάνει μια ξεκάθαρη και ακριβή ένδειξη της εκτιμώμενης αυτονομίας ανά πάσα στιγμή, καθώς και της κατανάλωσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή βοηθά επίσης στην κατανόηση των σημαντικών παραγόντων που επηρεάζουν την αυτονομία του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, η εφαρμογή περιλαμβάνει μία λειτουργία που μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα τον κλιματισμό ώστε να επεκτείνει την αυτονομία. Η Volvo σχεδιάζει να συνεχίσει την εξέλιξη του Range Assistant app, με προοπτική το λανσάρισμά του σε πλήρη μορφή και να προσθέσει επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως η εκπαίδευση των οδηγών με έξυπνες και εύκολες στην εφαρμογή τους οδηγίες για το πώς να προσαρμόζουν το οδηγικό τους στυλ και την ταχύτητά τους με στόχο τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας.

Άλλες λειτουργίες και αναβαθμίσεις σε αυτή την πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού περιλαμβάνουν επιπλέον βελτιώσεις σε συστήματα ασφαλείας, νέες πληροφορίες για την επίπτωση του ψυχρού κλίματος στην αυτονομία της μπαταρίας και διάφορες επιδιορθώσεις σφαλμάτων.