Πέθανε ο Frank Williams

Σχετικά άρθρα

Ο Sir Frank Williams άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών. Ο Βρετανός γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1942 και κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία της Formula 1, κατακτώντας 114 νίκες, 7 πρωταθλήματα οδηγών και 9 πρωταθλήματα κατασκευών.

Ο Williams ίδρυσε την ομάδα Williams Grand Prix Engineering το 1977 και το 2012 ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Williams, αφήνοντας στην θέση του, την κόρη του Claire. Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Claire Williams πούλησε την ομάδα στην επενδυτική εταιρία Dorilton Capital και αποχώρησε από την F1.

Ο Sir Frank υπέστη κάκωση νωτιαίου μυελού σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1986 που τον έκανε ανίκανο να περπατήσει και το 2016 πέρασε αρκετό καιρό στο νοσοκομείο αναρρώνοντας από πνευμονία. Τον Δεκέμβριο του 2020 νοσηλεύτηκε για περίπου 10 ημέρες ξανά στο νοσοκομείο.

Με μεγάλη λύπη, εκ μέρους της οικογένειας Williams, η ομάδα μπορεί να επιβεβαιώσει το θάνατο του Sir Frank Williams CBE, ιδρυτή και πρώην Team Principal της Williams Racing, σε ηλικία 79 ετών.

Μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο την Παρασκευή, ο Sir Frank πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί, με την οικογένειά του να βρίσκεται στο πλευρό του.

Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στην πολύ αγαπημένη και εμπνευσμένη φιγούρα του Frank. Ο Frank θα μας λείψει πολύ. Ζητάμε από όλους τους φίλους και συναδέλφους να σεβαστούν τις επιθυμίες της οικογένειας Williams για ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή. Η ομάδα της Williams Racing είναι πραγματικά λυπημένη για τον θάνατο του ιδρυτή μας Sir Frank Williams.

Ο Sir Frank ήταν ένας πραγματικός θρύλος και σύμβολο του αθλητισμού μας. Ο θάνατός του σηματοδοτεί πραγματικά το τέλος μιας εποχής για την ομάδα μας και για το άθλημα της F1.

Ήταν μοναδικός στο είδος του και αληθινός πρωτοπόρος. Παρά τις σημαντικές αντιξοότητες στη ζωή του, οδήγησε την ομάδα σε 16 παγκόσμια πρωταθλήματα, καθιστώντας μας μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του αθλήματος.

Οι αξίες του, όπως η ακεραιότητα, η ομαδική εργασία και η σκληρή ανεξαρτησία και αποφασιστικότητα, παραμένουν το βασικό ήθος της ομάδας μας και αποτελούν την κληρονομιά του, όπως και το όνομα της οικογένειας Williams με το οποίο αγωνιζόμαστε περήφανα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια Williams σε αυτή τη δύσκολη στιγμή,

αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας της Williams.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr