H M-Sport τουμπάνιασε ένα Fiat Panda, μετατρέποντας το σε αγωνιστικό

Σχετικά άρθρα

Η M-Sport αποκάλυψε το τελευταίο της project, ένα μοναδικό Fiat Panda 4×4, το οποίο όμως βασίζεται σε ένα Ford Fiesta για ράλι. Μετά τα εγκαίνια της νέας πίστας δοκιμών και του εργοστασίου παραγωγής στο Dovenby Hall Estate, το Panda είναι πρώτο προϊόν της νέας σειράς αυτοκινήτων με το νέο σήμα της M-Sport Special Vehicles. Αυτά θα είναι κατά παραγγελία δημιουργίες, τα οποία θα φέρουν τις προδιαγραφές που απαιτούν οι πελάτες.

Για το Panda, ο πελάτη της M-Sport ήθελε ένα μοναδικό Panda, που θα είχε αγωνιστικές καταβολές. Οι μηχανικοί της βρετανικής εταιρίας, που εδρεύει στην πόλη Cumbria, ανέλαβαν να μετατρέψουν το ιταλικό αυτοκίνητο πρώτης γενιάς, σε αγωνιστικό. Χρειάστηκαν μήνες σχεδιασμού και χειροποίητης κατασκευής, με το Panda 4×4 να είναι έτοιμο για ειδικές διαδρομές σε κάθε επιφάνεια.

Κάτω από το αμάξωμα υπάρχει ένα Ford Fiesta R5 Mk1 (2013-2019), κάτι που σημαίνει ότι το πλάτος του Panda αυξήθηκε κατά 360 χλστ., ενώ στον προκρούστη μπήκε και το μεταξόνιο. Έτσι, οι θόλοι των τροχών σχεδιάστηκαν εκ νέου, με το αποτέλεσμα να θυμίζει Group B, με το μεταξόνιο να αγγίζει πλέον τα 2.480 χλστ., από τα 2.160 χλστ. του απλού Panda. Κάτω από το καπό υπάρχει ο 1.600άρης Ecoboost της Ford, απόδοσης 300 ίππων και 450 Nm ροπής.

H κίνηση σε όλους τους τροχούς μεταδίδεται μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 5 σχέσεων της Sadev, ενώ ειδικά σχεδιασμένα είναι το εμπρός και πίσω διαφορικό. Στο εσωτερικό, το ταμπλό αντλεί έμπνευση από την πολιτική έκδοση του μοντέλου, ενώ για την ασφάλεια υπάρχουν ζώνες ασφαλείας έξι σημείων και κλωβός ασφαλείας, που πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας της FIA.

Ο 34χρονος διευθυντής της M-Sport, Matthew Wilson, γιος του ιδρυτή της εταιρίας, δήλωσε σχετικά:

Ήταν πολύ ξεχωριστό να βλέπουμε το Panda by M-Sport να παίρνει ζωή και είμαι ενθουσιασμένος με αυτό που καταφέραμε να πετύχουμε. Είχα την τύχη να ολοκληρώσω το shakedown του αυτοκινήτου – δεν είναι μόνο καταπληκτικό να το βλέπεις, αλλά και να το οδηγείς. Είμαστε πολύ περήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα και ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον έργο από μηχανολογική άποψη.

Το Panda by M-Sport είναι από τα πρώτα projects που πραγματοποιούνται στο Dovenby Hall. Προσφέρει στην M-Sport το τέλειο εφαλτήριο για το λανσάρισμα της “M-Sport Special Vehicles”, δείχνοντας πως είμαστε προετοιμασμένοι και να δεχτούμε νέους πελάτες με δικές τους μοναδικές παραγγελίες.

Η M-Sport Special Vehicles, ή “MS-SV”, είναι η νέα μας υπηρεσία κατασκευής αυτοκινήτων κατά παραγγελία, η οποία είναι δυνατή μόνο χάρη στο άνοιγμα και την εισαγωγή της νέας πίστας δοκιμών και των εγκαταστάσεων κατασκευής που βρίσκονται στο Dovenby Hall. Οι δοκιμές και ο σχεδιασμός του Panda by M-Sport έγιναν ολοκληρωτικά στο M-Sport Evaluation Centre. Αυτό το project μας άνοιξε τα μάτια σε ένα εντελώς νέο επίπεδο όπου μπορούμε πια να αποδώσουμε.

Το όραμά μας τώρα, είναι να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο τι μπορεί να κάνει η M-Sport, χάρη στους καταπληκτικούς πόρους που έχουμε στην πόρτα μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...