Μια 5 νέα πρωτότυπα παρουσίασε η Subaru στο Tokyo Auto Salon η Subaru, με τα δύο εξ’αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Πρόκειται για τα STI E-RA με Solterra STI Concept, με το πρώτο να αποτελεί μέρος του STI E-RA Challenge Project της εταιρείας και στοχεύει στην απόκτηση “εμπειρίας και εκπαίδευσης νέων τεχνολογιών στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε αυτήν την ουδέτερη εποχή από εκπομπές άνθρακα”.

1

Κίνηση παίρνει από 4 ηλεκτροκινητήρες της Yamaha, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι ένας ανά τροχό και αποδίδουν 1.088 άλογα (800 kW). Αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 60 kWh και το 2023 θα βρεθεί στη πίστα του Nurburgring με στόχο να σημειώσει χρόνο κοντά στα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

2

Το Solterra STI Concept ξεχωρίζει από το νέο bodykit αποτελούμενο από νέους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή και διαχύτη. Φορά νέες ζάντες και κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 218 άλογα. Αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 71,4 kWh που προσφέρει αυτονομία 460 χλμ ανά φόρτιση.

3

Τα Levorg STI Performance Concept, WRX S4 STI Performance Concept και BRZ STI Performance φέρουν μια σειρά μηχανικών αναβαθμίσεων, STI αξεσουάρ με κόκκινες πινελιές και στο εσωτερικό τους συναντάμε Recaro καθίσματα και μαύρες/μπορντό δερμάτινες και alcantara επενδύσεις.