Σε σχεδόν ένα μήνα από σήμερα, στις 8 Μαρτίου, η Renault θα παρουσιάσει το Austral, με την γαλλική εταιρία να συνεχίζει το teasing του μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Kadjar. Με νέες φωτογραφίες του εσωτερικού που έδωσε η Renault, θέλει να μας δείξει την ποιότητα των υλικών του.

Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρία, το νέο της SUV θα είναι υψηλής τεχνολογίας, ευρύχωρο και ευχάριστο στην οδήγηση, φέρνοντας κάτι νέο στην κατηγορία C, και θα έχει μια γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων, που θα περιλαμβάνει ήπια υβριδικά και υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Το Austral “κληρονομεί” τη διάταξη των οθονών που είδαμε στο Megane E-Tech, με τη Renault να αναφέρει ότι το πάνελ σε σχήμα L είναι μια από τις μεγαλύτερες οθόνες της αγοράς, με συνολική επιφάνεια οθόνης 24,3 ιντσών, η οποία διαθέτει αντανακλαστική επίστρωση και τα pixels-per-inch είναι περισσότερα από το iPad της Apple.

Πίσω από το “τετράγωνο” τιμόνι υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ δεξιά βρίσκεται η μεγάλη οθόνη αφής του infotainment, με κατακόρυφο προσανατολισμό. Το σύστημα “τρέχει” Google Automotive Services, ενσωματώνει τους χάρτες της Google, ενώ υποστηρίζει Android Auto και Apple CarPlay.

Η γαλλική εταιρία ισχυρίζεται ότι το 90% των λειτουργιών που χρειάζονται οι περισσότεροι χρήστες κάθε μέρα είναι ένα ή δύο κλικ μακριά. Εκτός από την οθόνη, μπορούμε να δούμε τους λεπτούς αεραγωγούς, τις κόκκινες πινελιές, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και ένα ψηλά τοποθετημένο κεντρικό τούνελ.

Η πενταθέσια καμπίνα του Austral είναι αρθρωτή, με πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους, με τη Renault να αναφέρει ότι το συρόμενο υποβραχιόνιο και οι δύο αποθηκευτικοί χώροι στην κεντρική κονσόλα χωρούν πάνω από 30 λίτρα.

Το Austral θα βασίζεται στην CMF-CD3 πλατφόρμα, με το μήκος του να αγγίζει τα 4,51 μέτρα. Το γαλλικό μοντέλο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από “αδερφό” Qashqai, καθώς το ιαπωνικό SUV έχει μήκος 4,42 μέτρα.

Η Renault διεξάγει δοκιμές με τα πρωτότυπα του μοντέλου, καλύπτοντας πάνω 2.000.000 χλμ., με τα 600.000 να γίνονται στους δρόμους της Γαλλίας, την Ισπανίας, τη Γερμανίας και τη Ρουμανίας και τα υπόλοιπα 1.400.000 σε πίστα.

Μηχανικά, όπως και το Qashqai, το Austral θα εφοδιάζεται μόνο με υβριδικούς κινητήρες βενζίνης. Ανάμεσά τους θα συναντάμε τον 1.3 TCe και τον 1.2 TCe, με την απόδοσή τους να φτάνει μέχρι τα 200 άλογα.