Η Hino, θυγατρική της Toyota, παραποίησε στοιχεία εκπομπών ρύπων 115.500 οχημάτων της

Σχετικά άρθρα

Η Hino Motors , η θυγατρική της Toyota παραδέχτηκε πως παραποίησε δεδομένα εκπομπών ρύπων, αποκρύπτοντας τα πραγματικά στοιχεία εκπομπών και κατανάλωσης σε 115.500 diesel οχήματα της που πωλούνται στην αγορά της Ιαπωνίας.

Η Hino ανέστειλε τις πωλήσεις των φορτηγών Ranger και Profia καθώς και των λεωφορείων S’elega, όταν ανακάλυψε ότι είτε οι εκπομπές ρύπων είτε οι αξιολογήσεις τους για την οικονομία καυσίμου είχαν παραποιηθεί από τους μηχανικούς της. Συγκεκριμένα οι μηχανικοί της παραποίησαν τις εκπομπές σε 115.500 οχήματα μέσω αλλαγών στα συστήματα εξάτμισης τους.

Η αποκάλυψη έγινε αφότου η Hino επέκτεινε μια εσωτερική έρευνα για τις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική για να συμπεριλάβει τα οχήματα που υπόκεινται στους κανονισμούς εκπομπών ρύπων της Ιαπωνίας του 2016 και πωλούνται στην εγχώρια αγορά της.

Με βάση τα μέχρι σήμερα ευρήματα, η Hino πιστεύει ότι απέτυχε να ανταποκριθεί κατάλληλα στις εσωτερικές πιέσεις για την επίτευξη ορισμένων στόχων και την εκπλήρωση χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί στους υπαλλήλους της Hino,

δήλωσε η εταιρεία, δεσμευόμενη να βοηθήσει τους πελάτες που επηρεάστηκαν.

Οι παρατυπίες είχαν ήδη επισημανθεί στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με το οποίο η Hino είπε ότι συνεργάζεται πλήρως. Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της Hino Motors.

Η είδηση οδήγησε στη πτώση της αξίας της μετοχής της Toyota κατά έως και 13%, ενώ η Hino, στην οποία η Toyota κατέχει πάνω από το 50% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου, είδε την μετοχή της να υποχωρεί κατά 36,5%.

Ο Hino είπε ότι ζητάει “ειλικρινή συγγνώμη” και υποσχέθηκε να θέσει προτεραιότητα στη νομική συμμόρφωση από εδώ και στο εξής, προσθέτοντας ότι η διοίκηση λαμβάνει “εξαιρετικά σοβαρά” τα ευρήματα της έρευνας.

Σε ξεχωριστή της δήλωση, η Toyota είπε ότι 3.000 μονάδες του λεωφορείου Coaster, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Hino από τον Ιούλιο του 2019, είχαν βαθμολογίες απόδοσης καυσίμου χειρότερες από ό,τι διαφημιζόταν:

Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για οποιαδήποτε ταλαιπωρία και ανησυχία που μπορεί να προκλήθηκε στους πελάτες που χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή λεωφορεία Toyota Coaster εξοπλισμένα με τον εν λόγω κινητήρα. Για τους πελάτες που επηρεάζονται, η Hino θα επιβεβαιώσει τις σωστές προδιαγραφές και, σε συνεννόηση με την Hino, η Toyota θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Η Hino δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας των διαδικασιών πιστοποίησης του κινητήρα της και να σχηματίσει μια ειδική επιτροπή αποτελούμενη από ανεξάρτητους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες που θα προτείνει διορθωτικά μέτρα στις διαδικασίες ανάπτυξης του κινητήρα της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr