Μέχρι σήμερα, τα XC40, XC60, S90, V90 και C40 είχαν τη δυνατότητα για over-the-air (OTA) ενημερώσεις των λειτουργικών τους, με την σουηδική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα ότι σε αυτά εντάσσονται πλέον και τα XC90, S60 και V60. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα νέα αυτοκίνητα της Volvo μπορούν να δεχτούν αυτές τις αναβαθμίσεις, επιτρέποντας της να προσθέτει νέες δυνατότητες και να βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του λειτουργικού τους συστήματος.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θα κυκλοφορήσει την πιο πρόσφατη έκδοση του Android Automotive OS 11 αυτή την εβδομάδα, που αφορά περισσότερους από 190.000 κατόχους σε 34 αγορές. Αυτή θα είναι η όγδοη ενημέρωση στο λειτουργικό σύστημα της Volvo και η πρώτη σε πολλές νέες αγορές, όπως η Ινδία, η Ταϊβάν και η Νέα Ζηλανδία, ενώ η δυνατότητα OTA επεκτάθηκε πρόσφατα στη Νότια Κορέα, την Αυστραλία, την Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη.

Η τελευταία ενημέρωση του λογισμικού θα φέρει νέες κατηγορίες εφαρμογών στο Google Play (πλοήγηση, φόρτιση και στάθμευση), με τη δυνατότητα για streaming video να έρχεται αργότερα εντός του έτους. Θα βελτιώσει επίσης τη διαχείριση ενέργειας χάρη στους νέους χρονοδιακόπτες του συστήματος κλιματισμού για τη διατήρηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας, οδηγώντας σε ελαφρώς αυξημένη αυτονομία και ταχύτερους χρόνους φόρτισης.

Το τελευταίο θα τεκμηριώνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια, χάρη στις συχνότερες ενημερώσεις της εφαρμογής της Volvo, όσον αφορά το ποσοστό φόρτισης.