Πλησιάζει η ημέρα που η BMW θα παρουσιάσει τις M4 CSL και M3 Touring, με την γερμανική εταιρία να διεξάγει αυτές τις ημέρες δοκιμές εξέλιξης με τα αυτοκίνητα στην πίστα του Nurburgring.

Η M4 CSL  κρύβει κάτω από το καπό της τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα που θα αποδίδει 540 άλογα, ήτοι 30 επιπλέον από την M4 Competition. Αυτός θα συνδυάζεται αποκλειστικά με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς.

Δεν θα έχει πίσω καθίσματα, με το βάρος της να είναι κατά 100 κιλά λιγότερα σε σχέση με την M4. Η M4 CSL θα διαθέτει μεγαλύτερο μπροστινό splitter, νέες ζάντες, μεγαλύτερη πίσω αεροτομή, μεγαλύτερο πίσω διαχύτη και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Η M3 Touring, φωτογραφίες της οποίας έχουν διαρρεύσει εδώ και εβδομάδες, θα έχει ως αντιπάλους τα Audi RS4 Avant και Mercedes-AMG C63 και κίνηση θα παίρνει από τον S58 3,0-λιτρο twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 510 ίππων που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς.

Τα 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να τα κάνει σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα έως 290 χλμ/ώρα, όταν εξοπλίζεται με το M Driver πακέτο.