Απόρρητα έγγραφα της Ferrari διέρρευσαν και κυκλοφορούν στο internet, με την ιταλική εταιρεία να έχει πέσει θύμα χάκερ που χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό για να λάβουν στην κατοχή τους τα έγγραφα της εταιρείας και να τα κάνουν δημόσια.

Η Ferrari παραδέχτηκε ότι τα εσωτερικά έγγραφα της διέρρευσαν, σημειώνοντας ότι εργάζεται για να εντοπίσει πώς ακριβώς συνέβη αυτό. Ωστόσο η Ferrari ισχυρίζεται ότι δεν έχει μέχρι στιγμής καμία απόδειξη πως παραβιάστηκαν τα συστήματά της ή ότι δέχτηκε κάποια επίθεση από χάκερ, και πως τα πάντα “δουλεύουν κανονικά”.

Δεν έχουμε στοιχεία για παραβίαση των συστημάτων μας ή ransomware και δεν υπήρξε διακοπή των εργασιών και των λειτουργιών της εταιρίας.

Η εταιρία εργάζεται για τον εντοπισμό της πηγής του συμβάντος και θα εφαρμόσει όλες τις κατάλληλες ενέργειες όπως απαιτείται,

ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της

Ωστόσο η ομάδα χάκερ RansomEXX έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διαρροή, λέγοντας πως έχει στη κατοχή της 11.073 έγγραφα, χωρητικότητας 6,99 GB, έγγραφα που είναι διαθέσιμα στον καθένα, αφού έχουν ανέβει στο internet. Μεταξύ των εγγράφων περιλαμβάνονται εμπιστευτικά συμβόλαια κρατήσεων, ταυτότητες, διευθύνσεις, τεχνικά αρχεία, τεχνικά δελτία δεδομένων, εγχειρίδια επισκευής και άλλα.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν στα έγγραφα που διέρρευσαν περιλαμβάνονται και πολύτιμα στοιχεία ή κάποια δεδομένα για την ομάδα της Formula 1 της Ferrari.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari δέχεται επίθεση από χάκερ, αφού στο παρελθόν, το cybergang Everest χάκαρε την Speroni SpA, μια εταιρία που προμηθεύει με ανταλλακτικά την Ferrari, την Lamborghini και την Maserati, και στη συνέχεια δημοσίευσε και πούλησε τα δεδομένα.

Να σημειωθεί πως πριν από μερικές μόλις μέρες, η Ferrari ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας, Bitdefender.