BMW: Δεν μπορούν όλοι να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα γι’αυτό θα προσφέρουμε κινητήρες εσ. καύσης

Σχετικά άρθρα

Παρότι σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανακοινώσει το πότε θα σταματήσουν να προσφέρουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η BMW αντιτίθεται αρνούμενη να αποκαλύψει το πότε θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική μάρκα, υποστηρίζοντας πως ο καθορισμός ημερομηνίας για τη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων που κινούνται με βενζίνη και πετρέλαιο θα μπορούσε να αφαιρέσει τα “φθηνά αυτοκίνητα” από την αγορά, θέτοντας την ιδιοκτησία απρόσιτη για πολλούς, κάτι που το χαρακτήρισε “πολιτικά επικίνδυνο”.

Ο Oliver Zipse, πρόεδρος και CEO της γερμανικής εταιρίας, ερωτηθείς για το πότε η βαυαρική μάρκα θα κατασκευάσει το τελευταίο της όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, απάντησε πως δεν γνωρίζει το πότε θα συμβεί αυτό μιας και αυτό θα έχει συνέπειες στις τιμές των αυτοκινήτων, επειδή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραμένει σημαντικά πιο ακριβό από ένα συμβατικό αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης ίδιου μεγέθους.

Ο Zipse πιστεύει ότι η απαγόρευση πωλήσεων προσιτών αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα δυσκολέψει πολλούς ανθρώπους να αγοράσουν ένα μη premium αυτοκίνητο:

Δεν θέλουμε να απομακρύνουμε τη δυνατότητα απόκτησης ενός αυτοκινήτου από το ευρύ κοινό. Πολιτικά αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Αν ξαφνικά κάνεις την ιδιοκτησία αυτοκινήτου μόνο για πλούσιους είναι επικίνδυνο πράγμα,

συμπληρώνοντας πως ο εξαναγκασμός του κόσμου στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, επειδή οι άνθρωποι απλώς θα συνέχιζαν να οδηγούν τα παλιά τους αυτοκίνητα επειδή δεν θα μπορούν να αγοράσουν ένα καινούργιο ηλεκτρικό “και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε“, τόνισε.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα καταστεί απαρχαιωμένος μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, με την BMW να έχει κάνει ήδη γνωστό πως τόσο η MINI, όσο και η Rolls-Royce θα προσφέρουν μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030 και έπειτα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...