Η παραγωγή της ταινίας του Gran Turismo ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά χθες η Sony ανακοίνωσε -μέσω του λογαριασμού της στο Twitter- ότι ξεκίνησαν και τα γυρίσματα της επερχόμενης ταινίας που έχει προγραμματιστεί να βγει στους κινηματογράφους στις 11 Αυγούστου 2023.

Η ανακοίνωση της έναρξης των γυρισμάτων συνοδεύτηκε μια φωτογραφία που δυστυχώς δεν αποκαλύπτει πολλά για την ταινία. Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε ένα clapperboard και στο θολωμένο παρασκήνιο τουλάχιστον τέσσερα Nissan GT-R. Αυτά φαίνεται να φορούν αγωνιστικά liveries, καθώς η πλοκή της ταινίας περιστρέφεται γύρω από έναν νεαρό έφηβο gamer και παίκτη του Gran Turismo, που κέρδισε το GT Acadaemy και έγινε επαγγελματίας οδηγός αγώνων.

Συγκεκριμένα το σενάριο θα βασίζεται στη ζωή του Jann Mardenborough, ο οποίος ήταν ο τρίτος και νεότερος νικητής του διαγωνισμού GT Academy, καταφέρνοντας να νικήσει άλλους 90.000 συμμετέχοντες. Του δόθηκε η ευκαιρία να γίνει επαγγελματίας οδηγός και μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε μια σειρά πρωταθλημάτων και αγώνων, μεταξύ άλλων στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, όπως και στα πρωταθλήματα European F3, GP2 Series, GP3 Series, Super GT, Blancpain GT Series Endurance Cup, British GT, British F3 και Toyota Racing Series.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον David Harbour, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός ως Jim Hopper στο Stranger Things, με τη σκηνοθεσία να υπογράφει ο Neill Blomkamp (District 9, Elysium, Chappie). Το σενάριο έχει γράψει ο Jason Hall (American Sniper) και ο Zach Baylin (King Richard), ενώ παραγωγοί της ταινίας είναι οι Asad Qizilbash και Carter Swan της PlayStation Productions, μαζί με τους Doug Belgrad και Dana Brunetti.