Επίσημο: Ο Andrea Stella νέος επικεφαλής της McLaren F1

Σχετικά άρθρα

Παράλληλα με την ξαφνική αποχώρηση του Andreas Seidl από τη θέση του επικεφαλής της ομάδας της McLaren στην F1, η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε ότι ο Andrea Stella μετακινείται από εκτελεστικός διευθυντής της McLaren Racing σε επικεφαλής της McLaren F1 με άμεση ισχύ.

Ο Stella έχει πλούσια εμπειρία στη F1 και έχει αποδειχθεί επιτυχημένος τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Είναι βασικό μέλος της ομάδας McLaren F1 από το 2015, έχοντας εργαστεί ως επικεφαλής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, ως επικεφαλής επιδόσεων και από το 2019 ως εκτελεστικός διευθυντής της McLaren Racing.

Ο 51χρονος Ιταλός ξεκίνησε την καριέρα του στην F1 με την Ferrari, μένοντας σε αυτήν για 15 χρόνια, όπου μεταξύ άλλων ήταν μηχανικός επιδόσεων των Michael Schumacher και Kimi Raikkonen (2002-2008), και στη συνέχεια ως μηχανικός αγώνα του Raikkonen και του Fernando Alonso (2009-2015). Ο Andrea έχει πτυχίο στην Αεροδιαστημική Μηχανική και στη συνέχεια ολοκλήρωσε διδακτορικό στη Μηχανολογία.

O Zak Brown είπε πως η αποχώρηση του Seidl ήταν εντελώς ξαφνική, αφού είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2025 και στη συνέχεια είχε ενημερώσει την McLaren πως θα πήγαινε στην Audi. Ο Brown είπε:

Ο Andreas με ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της σεζόν ότι επρόκειτο να πάει αλλού όταν έληγε το συμβόλαιό του στο τέλος του 2025. Ήταν μάλλον αρκετά σαφές πού θα ήταν αυτός ο προορισμός, κάτι που ήταν αρκετά κατανοητό, δεδομένου του ιστορικού του.

Εκείνη την εποχή είχαμε σκοπό να συνεχίσουμε για το άμεσο μέλλον, γιατί η σχέση μας είναι πολύ, πολύ υγιής. Και η εργασιακή του πειθαρχία είναι πολύ δυνατή. Αυτό που θα κάναμε σε εκείνο το σημείο ήταν, στο τέλος της σεζόν, να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι αυτή η αλλαγή θα επέλθει στο τέλος της σεζόν του 2025.

Και, αφού σκοπεύαμε να το κάνουμε γνωστό, το πρώτο άτομο που επρόκειτο να τηλεφωνήσω για να δω αν θα ηγηθεί της ομάδας F1 της McLaren είναι ο κύριος που κάθεται δίπλα μου, ο Andrea [Stella].

Όταν έγινε σαφές ότι ο Fred [Vasseur] επρόκειτο να πάει στη Ferrari, ο [ιδιοκτήτης της Sauber] Finn Rausing, ο οποίος είναι κάποιος που γνωρίζω εδώ και μια δεκαετία και τα πάω πολύ καλά, με τηλεφώνησε για να δω αν έπρεπε να γίνει συζήτηση για να απελευθερωθεί δυνητικά νωρίτερα ο Andreas.

Η αντίδρασή μου ήταν, εάν ο Andrea θα ήταν ευτυχής να γίνει αρχηγός της ομάδας, τότε θα ήμουν πολύ χαρούμενος να κάνω αυτήν την αλλαγή τώρα, η οποία νομίζω ότι θα βάλει τους πάντες στα “μόνιμα σπίτια τους” για το άμεσο μέλλον.

Μετά από μερικές καλές συζητήσεις, ο Andrea δέχτηκε ευγενικά τον ρόλο, ο οποίος μας έφερε σε μια πολύ άνετη θέση για να προχωρήσουμε.. Επειδή ο Andrea ήταν πάντα η νούμερο 1 επιλογή μας για να οδηγήσουμε την ομάδα προς τα εμπρός, όλα συγκεντρώθηκαν αρκετά γρήγορα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα