Άκου τον “άρρωστο” ήχο της Pagani Huayra R στην πίστα της Yas Marina στο Abu Dhabi

Σχετικά άρθρα

Το προηγούμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Yas Marina στο Abu Dhabi, το track day της Pagani, με την ιταλική εταιρία να το ονομάζει Arte In Pista. Εκεί, βρέθηκαν πολλά από τα εκπληκτικά αριστουργήματα της Pagani, αλλά αυτό που ξεχώρισε είναι αναμφίβολα η Huayra R.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον “άρρωστο” ήχο του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα της. Στο παραπάνω video έχεις την ευκαιρία να ακούσεις τον επικολυρικό και παρανοϊκά απολαυστικό ήχο αυτού στο ιταλικό track-day αυτοκίνητο.

Όπως γνωρίζεις, η Huayra R αποτελεί τον διάδοχο της Zonda R και θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 30 αυτοκινήτων, οι παραδόσεις των οποίων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του ιταλικού αγωνιστικού είναι ο κινητήρας της, με τον εκκωφαντικό της υψίσυχνο ήχο του να θυμίζει τα ένδοξα μονοθέσια της F1 της δεκαετίας του ’90. Η Pagani Huayra R κινείται από ένα νέο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, που αντικαθιστά τον 6,0-λιτρου twin-turbo κινητήρα της AMG, ο οποίος βρίσκεται στην πλάτη των υπόλοιπων εκδόσεων της Hyuara.

Ο V12-R, όπως ονομάζεται ο κινητήρας, είναι ελαφρύτερος, πιο ισχυρός και πιο αποδοτικός V12 6,0-λίτρων κινητήρας που δημιουργήθηκε ποτέ, καθώς ζυγίζει μόλις 198 κιλά. Παράγει 850 άλογα στις 8.250 σ.α.λ με 750 Nm ροπή στις 5.500 έως 8.300 σ.α.λ, ενώ το όριο περιστροφής του αγγίζει τις 9.000 σ.α.λ.

Σύμφωνα με την εταιρία, ο κινητήρας φέρει ένα σύστημα άμεσης ψεκασμού 200 bar, που βελτιστοποιεί την απόδοση, διασφαλίζοντας τη μέγιστη αποδοτικότητα από άποψη θερμοδυναμικής και αυτονομίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Koenigsegg Jesko να κάνει ρεκόρ στην πίστα Gotland Ring

Η Koenigsegg ανακοίνωσε ότι η Jesko κατέχει πλέον το ρεκόρ γύρου στην πίστα Gotland της Σουηδίας, με το Gotland Ring να βρίσκεται στο ομώνυμο...

Η ανανεωμένη BMW X5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η ανανεωμένη BMW X5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το γερμανικό SUV μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα...

Πόσα άλογα παράγει ένα άλογο;

Ο ίππος είναι μονάδα που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ισχύος των μηχανών. Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί για τον ίππο, όμως σήμερα χρησιμοποιείται περισσότερο αυτός...