Μπορείς να ξεγελάσεις το αλκοτέστ;

Σχετικά άρθρα

Το αλκοόλ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής, ειδικά την περίοδο των εορτών, όπου δίνουμε το “παρών” σε τραπέζια με φίλους και την οικογένειά μας. Αδιαμφισβήτητα, το εορταστικό κλίμα είναι διάχυτο αυτές τις ημέρες γύρω μας και δεν είναι κακό να πιούμε λιγάκι παραπάνω. Με μια αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση όμως: Ότι ΔΕΝ θα οδηγήσουμε μετά. Αλκοόλ και οδήγηση δεν ποτέ μαζί.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι αν πιούν ένα, δύο ή ακόμα και τρία ποτήρια παραπάνω θα καταφέρουν να ξεγελάσουν το αλκοτέστ αν πέσουν σε έλεγχο αλκοτέστ, χρησιμοποιώντας τσίχλα, σοκολάτα, μέντα, πολύ νερό, ή ακόμα και σκόρδο.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι διαφορετική και αυτό διότι οι συσκευές αλκοτέστ μετράνε τα επίπεδα αλκοόλ που περιέχονται στον αέρα των πνευμόνων μας και όχι στα αέρια του στομαχιού.

Στην κατάρριψη του μύθου ότι κάποια τρόφιμα παραπλανούν τα αλκολόμετρα προχώρησε και ο Tavi Pertea, ένας Ρουμάνος Youtuber, που είναι απόφοιτος της Σχολής Αστυφυλάκων της πόλης Μπουζάου.

Ο Pertea αριθμεί πάνω από 140 χιλιάδες συνδρομητές στο Youtube, δημοσιεύοντας βίντεο που έχουν σχετικά με τους κανόνες οδικής ασφάλειας, τα τροχαία ατυχήματα και κάθε άλλο θέμα που αφορά το επάγγελμα του αστυνομικού.

Στο νέο βίντεό του, λοιπόν, ο Pertea πίνει ένα ποτήρι κρασί και στη συνεχεία επιχειρεί να ξεγελάσει το αλκοολόμετρο μασώντας ένα φύλλο μαϊντανού. Η προσπάθειά του, ωστόσο, δεν καρποφορεί με τη συσκευή να δείχνει συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα 0,33 γραμμάρια/λίτρο

Η δεύτερη απόπειρα του Pertea αφορούσε την κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρας και μετά το “μασούλημα” τσίχλας. Ούτε η συγκεκριμένη προσπάθεια έπιασε τόπο, με το αλκοολόμετρο να δείχνει 0,25 γραμμάρια/λίτρο. Ανεπιτυχές αποδείχθηκε, τέλος, και το “κόλπο” του σκόρδου.

Από τα παραπάνω, λοιπόν, συμπεραίνεται ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ξεγελάσει κανείς τα αλκοολόμετρα. Έτσι λοιπόν, προκειμένου να μην εκθέσεις κανέναν σε κίνδυνο, αλλά και για να μην πιαστείς στη δαγκάνα της Τροχαίας, το καλύτερο που έχεις να κάνεις εφόσον έχεις καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, είναι να μην οδηγήσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Peugeot 208 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Peugeot 208 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...