Το βάρος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνει τον κίνδυνο σε περίπτωση τροχαίου

Σχετικά άρθρα

Η Jennifer Homendy, πρόεδρος του NTSB (National Transportation Safety Board) των ΗΠΑ, εξέφρασε την ανησυχία της για το αυξημένο βάρος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αυξάνει τον κίνδυνο για τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η Homendy ανέφερε ως παράδειγμα ότι ένα GMC Hummer EV ζυγίζει περισσότερο από 4,1 τόνους, με την μπαταρία του να ζυγίζει 1.326 κιλά, σχεδόν όσο το βάρος ενός συμβατικού hatchback.

Ανησυχώ για τον αυξημένο κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού και θανάτου από τα μεγαλύτερα βάρη και το αυξανόμενο μέγεθος, την ισχύ και την απόδοση των οχημάτων στους δρόμους μας, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων,

δήλωσε η Homendy που ανησυχεί για τους κινδύνους που προκύπτουν από τη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το μεγαλύτερο βάρος έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην δημιουργούμε επίσης ανεπιθύμητες συνέπειες: περισσότερους θανάτους στους δρόμους μας. Η ασφάλεια, ειδικά όταν πρόκειται για νέες πολιτικές μεταφορών και νέες τεχνολογίες, δεν μπορεί να παραβλέπεται.

Η Homendy σημείωσε ότι ένα Ford F-150 Lighning είναι 900 έως 1.350 κιλά βαρύτερο από το συμβατικό F-150, με τα Ford Mustang Mach-E και Volvo XC40, να είναι περίπου 33% βαρύτερα από ό,τι τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα.

Αυτό έχει σημαντική επίπτωση της ασφάλειας για όλους τους χρήστες των δρόμων.

Ανήσυχος δήλωσε επίσης ο Michael Brooks, εκτελεστικός διευθυντής της ΜΚΟ Center for Auto Safety, ο οποίος θεωρεί ότι το βάρος και η αυτονομία θα έπρεπε να περιοριστούν για χάρη της ασφάλειας. Όπως είπε:

Είναι θέμα μάζας και ταχύτητας.

Αν και οι μελέτες για το θέμα είναι λιγοστές, ανέφερε ο Brooks, έρευνα του Εθνικού Γραφείου Οικονομικής Έρευνας το 2001 εκτιμούσε ότι, σε περίπτωση σύγκρουσης, η αύξηση της μάζας ενός οχήματος κατά 500 κιλά αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 47%.

Ο Brooks επισήμανε ακόμα ότι τα ηλεκτρικά οχήματα επιταχύνουν εξαιρετικά γρήγορα, ακόμα και σε αστικές περιοχές.

Ο κόσμος δεν είναι εκπαιδευμένος να αντιμετωπίζει τέτοια επιτάχυνση. Είναι κάτι που δεν έχουν συνηθίσει οι οδηγοί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...