Απεβίωσε ο Shoichiro Toyoda

Σχετικά άρθρα

Ο Shoichiro Toyoda, ο επίτιμος πρόεδρος της Toyota που μετέτρεψε την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σε κορυφαία παγκόσμια φίρμα, πέθανε σήμερα από καρδιακή ανεπάρκεια.

O 97χρονος Toyoda, γόνος τρίτης γενιάς της ιδρυτικής οικογένειας που κληρονόμησε το μερίδιό της στην επιχείρηση, πιστώνεται ότι καθιέρωσε μια κουλτούρα ποιοτικού ελέγχου στην εταιρεία, βοηθώντας την να εξελιχθεί σε μια κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως. Ήταν επίσης υπεύθυνος για την ώθηση της Toyota, η οποία ξεκίνησε ως κατασκευαστής εργαλείων, να παράγει οχήματα στο εξωτερικό.

Ο Shoichiro Toyoda ήταν ο ο πατέρας του σημερινού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Akio Toyoda.

Εγγονός του Sakichi Toyoda, ο οποίος ίδρυσε τον όμιλο Toyota, και γιος του Kiichiro Toyoda, του ιδρυτή της Toyota Motor Co., του προκατόχου της Toyota, ο Shoichiro Toyoda εντάχθηκε στην εταιρεία ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε ηλικία μόλις 27 ετών. Τοποθετήθηκε στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου το 1961 για τις προσπάθειές του στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. Έγινε εκτελεστικός αντιπρόεδρος το 1972 και το 1981 διορίστηκε πρόεδρος του τμήματος οργάνωσης πωλήσεων της Toyota.

Έπειτα από μια συγχώνευση των τμημάτων οργάνωσης παραγωγής και πωλήσεων ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε το τιμόνι της πρόσφατα συγχωνευθείσας Toyota Motor, συνεχίζοντας να υπηρετεί ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου από το 1992 έως το 1999.

Ακόμη και μετά την αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο το 2009, ο Toyoda συνέχισε να έχει μεγάλη επιρροή στην εταιρεία, η οποία είναι πλέον μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Toyota GR86 RZ 40th Anniversary και Subaru BRZ STI Sport

Η Toyota και η Subaru ανακοίνωσαν τις MY2024 εκδόσεις των GR86 και BRZ στην Ιαπωνία, παρουσιάζοντας παράλληλα τις εκδόσεις GR86 RZ 40th Anniversary και...

Οι αγωνοδίκες παραδέχτηκαν πως ο Verstappen έπρεπε να τιμωρηθεί στη Σιγκαπούρη

Οι αγωνοδίκες της F1 παραδέχτηκαν ότι ο Max Verstappen έπρεπε να είχε λάβει δύο ποινές θέσεων στη σχάρα εκκίνησης του Grand Prix της Σιγκαπούρης,...

V12 κινητήρας μόλις 50 κ.εκ με επικό ήχο

Αυτός πρέπει να είναι ο πιο κουλ κινητήρας-μινιατούρα του κόσμου. Πρόκειται για έναν V12 κινητήρα, μόλις 50 κ.εκ που στροφάρει έως τις 11.500 σ.α.λ...