Με 34 άλογα λιγότερα η Chevrolet Corvette Z06 στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Λόγω των αυστηρότερων κανονισμών εκπομπών ρύπων που ισχύουν στην Ευρώπη, η Chevrolet τοποθετεί ένα φίλτρο σωματιδίων βενζίνης (GPF) και νέα εξάτμιση στην Corvette Z06, με αποτέλεσμα ο ατμοσφαιρικός V8 LT6 5,5-λίτρων Flat-Plane Crank κινητήρας να αποδίδει στην Ευρώπη 645 άλογα με 595 Nm ροπής, όταν στις ΗΠΑ ο κινητήρας παράγει 679 άλογα με 623 Nm ροπής.

Το αυτοκίνητο προσφέρεται τόσο ως coupe, όσο και ως convertible, με τον κινητήρα να συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς.

Σύμφωνα με την Chevrolet η Chevrolet Z06 είναι ικανή να παράξει έως και 1,22 G πλευρικής επιτάχυνσης, με τα φρένα να είναι της Brembo και αποτελούνται από δίσκους 370 mm μπροστά και 380 mm πίσω, με εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες αντίστοιχα. Επιπλέον προσφέρονται και carbon δίσκοι διαμέτρου 398 mm μπροστά και 390 mm πίσω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...