Η VW ανακαλεί 17.662 ID.4 επειδή μπορεί να ανοίξουν οι πόρτες του κατά τη διάρκεια της οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Για τέταρτη φορά μέσα στους τελευταίους 6 μήνες η Volkswagen ανακαλεί το ID.4 στη Βόρεια Αμερική. Αυτή το φορά ανακαλούνται 16.207 ID.4 στις ΗΠΑ και 1.455 στον Καναδά, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 3 Μαρτίου 2022 και 16 Μαρτίου 2023 στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Τενεσί.

Αιτία της ανάκλησης είναι γεγονός πως οι εξωτερικής λαβές από τις πόρτες μπορεί να επιτρέψουν την είσοδο νερού στο εσωτερικό της πόρτας, νερό που αν φτάσει στον εγκέφαλο που βρίσκεται στη περιοχή θα προκαλέσει βραχυκύκλωμα.

Αυτό, θα επιτρέψει στις πόρτες να ανοίξουν απροσδόκητα όταν το αυτοκίνητο κινείται, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

Παράλληλα η εταιρία ανακαλεί και 15.874 στις ΗΠΑ, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 24 Μαρτίου και 11 Αυγούστου 2021 στο εργοστάσιο της VW στο Μεξικό, επειδή η αντλία καυσίμου, μέσα στο ρεζερβουάρ, μπορεί να σπάσει ενώ το όχημα βρίσκεται σε λειτουργία.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αστοχία της μονάδας παροχής καυσίμου και η λυχνία Check Engine ή/και EPC να ανάψει στον πίνακα οργάνων. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρξει ξαφνική απώλεια ισχύος του κινητήρα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...