Αυξημένα κέρδη τριμήνου για την Toyota

Σχετικά άρθρα

Η Toyota είδε τα κέρδη της αυξάνονται κατά 3% στο πρώτο τρίμηνο του 2023, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, λόγω των αυξημένων πωλήσεων, καθώς η κρίση στην προσφορά τσιπ σταδιακά εξομαλύνθηκε.

Η Toyota συγκέντρωσε 552,2 δισ. γιεν (4 δισ. δολάρια) σε καθαρά κέρδη, από 533,8 δισ. γιεν (3,9 δισ. δολάρια). Οι τριμηνιαίες πωλήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20% στα 9,69 τρισ. γιεν (72 δισ. δολάρια).

Για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν κατά 14% σε ετήσια βάση στα 2,45 τρισ. γιεν (18 δισ. δολάρια). Ωστόσο, προβλέπει ότι τα κέρδη θα αυξηθούν κατά 5,2% για το τρέχον οικονομικό έτος στα 2,58 τρισ. γιεν (19 δισ. δολάρια).

Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο αυξήθηκαν σε διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, της Ευρώπης και άλλων περιοχών, όπως η Ασία, η Μέση Ανατολή και η Νότια Αμερική.

Η Toyota πούλησε 10,56 εκατομμύρια οχήματα για το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο και αναμένει να σημειώσει 11,38 εκατομμύρια οχήματα για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2024.

Η Toyota έχει αναγνωρίσει ότι υστερεί στην ολοένα αυξανόμενη στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα, ειδικά σε βασικές αγορές όπως η Κίνα, καθώς και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Με ανοιγόμενο πίσω παράθυρο το νέο Toyota 4Runner

Η Toyota συνεχίζει το teasing της νέας γενιάς του 4Runner, με το επερχόμενο off-roader SUV να έχει ηλεκτρικά ανοιγόμενο πίσω παράθυρο. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί...