Ανάκληση για 1.296 Nissan Navara στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

1.296 Nissan Navara παραγωγής από 18/5/2016 έως 10/5/2019 ανακαλούνται στην Ελλάδα επειδή η Γερμανική Αρχή Εποπτείας της Αγοράς, KBA (Kraftfahrt-Bundesamt), διαπίστωσε ότι η μέγιστη στοχευόμενη αποδοτικότητα στην λειτουργία online δοσολογίας (OLDG) της επιλεκτικής καταλυτικής απομείωσης (SCR) που χρησιμοποιείται στο Nissan Navara 2.3 dCi Eu6b αποτελεί μη συμμόρφωση κατά την έννοια του άρθρου 52(2) του κανονισμού (ΕΕ) 2018/858.

Κατόπιν τούτου, η Nissan συμφώνησε με την KBA να αυξήσει τη μέγιστη στοχευόμενη αποδοτικότητα του συστήματος SCR στην λειτουργία online δοσολογίας σε επίπεδο μεταξύ 70-75%, προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω τις εκπομπές ρύπων του οχήματος σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού της μονάδας ελέγχου δοσολογίας Adblue (AdBlue Dosing Control Module), η οποία επίσης έχει ήδη συζητηθεί με την αρχή έγκρισης τύπου για το συγκεκριμένο όχημα, Ministerio de Industria, Energia Turismo της Ισπανίας.

Η εν λόγω ανάκληση σχετίζεται με τις εκπομπές ρύπων. Δεν έχει εντοπιστεί κανένα ζήτημα ασφάλειας οδηγού ή επιβάτη που να σχετίζεται με το λογισμικό πριν ή/και μετά την ενημέρωση.

Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν εγγράφως με συστημένες επιστολές, ώστε να προσέλθουν στο πλησιέστερο Συνεργάτη του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών NISSAN, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να πραγματοποιηθεί ενημέρωση του λογισμικού στην Μονάδα Ελέγχου Δοσολογίας Ad-Blue (ADCM).

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας στους αριθμούς 210 3489313 και 210 3489438.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Βάρκιζας – Σουνίου στη θέση Λιμανάκια ανακοίνωσε η Τροχαία για την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...