Horner: Η Mercedes ήταν τυχερή τα χρόνια της κυριαρχίας της

Σχετικά άρθρα

Το αφεντικό της Red Bull, Christian Horner, σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για τα χρόνια κυριαρχίας της Mercedes στην F1, αλλά και το πως κατάφερε η Red Bull να επανέλθει.

Η Mercedes κυριάρχησε από το 2014 έως και το 2021, σπάζοντας την κυριαρχία της Red Bull (2010 – 2013). Τα τελευταία δύο χρόνια, η Red Bull απολαμβάνει την νέα δική της κυρίαρχη περίοδο, με τον Horner να λέει χαρακτηριστικά:

Επτά πολλά χρόνια, είναι πολύς χρόνος. Τιμωρείσαι με λιγότερα χρόνια φυλάκισης για ορισμένα εγκλήματα! Έπρεπε να περιμένουμε για να επιστρέψουμε σε ανταγωνιστική θέση. Έπρεπε να παρακολουθήσουμε πολλές νίκες της Mercedes. Αλλά ποτέ δεν χάσαμε τον στόχο μας, κερδίζαμε αγώνες κάθε χρόνο σε πίστες που μπορούσαμε να διακριθούμε.

Ποτέ δεν χάσαμε τον στόχο να επανέλθουμε στη κορυφή. Απλώς χρειαζόταν να βάλουμε στη θέση τους τα κομμάτια που έλειπαν. Στη συνέχεια, μόλις αποκτήσαμε μια ανταγωνιστική μονάδα ισχύος, μπορέσαμε να πιέσουμε την Mercedes. Έτσι, ήταν τυχεροί που είχαν εύκολα εκείνα τα χρόνια που τρέχαμε με το ένα πόδι.

Αυτά τα χρόνια ήταν εξαιρετικά σημαντικά, γιατί ενέπνευσαν την ομάδα. Βγήκαμε από μια σειρά νικών και ξαφνικά δεν είχαμε καμία πιθανότητα για νίκη. Εμφανιζόμασταν σε αγώνες και δεν είχαμε καμία πιθανότητα επιτυχίας. Νομίζω ότι αυτό δοκίμασε την ομάδα από πολλές απόψεις, θα ήταν πολύ εύκολο για πολλούς ανθρώπους να είχαν εγκαταλείψει την ομάδα εκείνη την περίοδο.

Τους αγώνες που κερδίσαμε εκείνη την περίοδο, αναγκαστήκαμε να παλέψουμε με επίμονο τρόπο, να είμαστε υπερβολικά επιδέξιοι, επειδή ουσιαστικά αγωνιζόμασταν με ένα μειονέκτημα. Αν κοιτάξετε τους αγώνες που κερδίσαμε εκείνα τα χρόνια, πολλοί από αυτούς ήταν κερδισμένοι με ευκαιριακό τρόπο ή ήταν νίκες σε πίστες όπου η δύναμη του κινητήρα δεν ήταν ο κύριος παράγοντας.

Νομίζω ότι το 2021 ήταν πιθανώς η πιο επική σεζόν στην ιστορία του αθλήματος. Αλλά ήμασταν έτοιμοι για αυτήν την πρόκληση, είχαμε ενισχυθεί μέσα από αυτά τα 7 χρόνια.

Φέτος, η Red Bull έχει κερδίσει και τους 12 αγώνες που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα, ξεπερνώντας τον αριθμό των 12 συνεχόμενων νικών της McLaren από το 1988, με την νίκη στο Βελγικό Grand Prix να σηματοδοτεί την 13η συνεχόμενη νίκη της.

Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα, ότι πηγαίνουμε στο καλοκαιρινό διάλειμμα αήττητοι και στους αγώνες Grand Prix και στους Sprint. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών πριν από τη σεζόν, τον Φεβρουάριο, ξέραμε ότι είχαμε ένα καλό μονοθέσιο, αλλά περιμέναμε ότι η Ferrari θα βασιζόταν στο περσινό μονοθέσιο και θα ήταν ανταγωνιστική, ενώ περιμέναμε να είναι ανταγωνιστική και η Mercedes.

Μας εξέπληξε εντελώς το πόσο ανταγωνιστικοί ήμασταν σε σύγκριση με τους αντιπάλους μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...