Ανακαλούνται 10.825 καλώδια φόρτισης των Chevrolet Bolt EUV επειδή μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία

Σχετικά άρθρα

Η General Motors ανακοίνωσε πως ανακαλεί 10.825 Bolt EUV παραγωγής 2022 – 2023, με τα 9.423 να βρίσκονται στις ΗΠΑ, επειδή το καλώδιο φόρτισης που διαθέτουν, κατασκευής της Webasto Charging Systems, μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία σε όσους το χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με την εταιρία, το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα σφάλμα στο καλώδιο αλλά και στο λογισμικό που το ελέγχει.

Η εταιρία λέει πως το λογισμικό μπορεί να αποτύχει να σταματήσει την φόρτιση όταν ο χρήστης αποσυνδέσει το καλώδιο από το αυτοκίνητο, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια γείωσης, οδηγώντας σε ηλεκτροπληξία στο άτομα που το κρατά. Αν και ακούγεται τρομακτικό, η GM σημειώνει πως η ηλεκτροπληξία θα είναι πολύ σύντομη, περίπου στο 1/40 του δευτερολέπτου.

Η εταιρία υποστηρίζει πως μέχρι σήμερα κανείς άνθρωπος δεν έχει τραυματιστεί εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος. Στα αυτοκίνητα που ανακαλούνται, η GM θα ελέγξει το καλώδιο και όπου χρειαστεί θα το αντικαταστήσει με νέο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μάθε τα πάντα για το Tesla Cybertruck

Η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του Cybertruck και έκανε γνωστές όλες του τις πληροφορίες, με το αυτοκίνητο στη κορυφαία έκδοση του να αποδίδει 845...

Aνοίγουν περισσότερες αιτήσεις για το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 358265/Β’ 6700/217-11-2023, με την οποία τροποποιήθηκε η Προκήρυξη της δράσης "Κινούμαι Ηλεκτρικά - Β...