O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Σχετικά άρθρα

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη θέση για του χρόνου.

Το όνομά του ακούγεται για την Mercedes, για την Audi [από το 2026], για την Aston Martin, για την Williams, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Christian Horner με δηλώσεις του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Red Bull να προσπαθήσει να πάρει τον Sainz στην Red Bull, στη θέση του Sergio Perez, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν.

Πιστεύω ότι θέλουμε να έχουμε το καλύτερο ζευγάρι οδηγών που μπορούμε στη Red Bull Racing και μερικές φορές πρέπει να κοιτάξεις και έξω από τους πιλότους της “πισίνας οδηγών” της ομάδας. Έχεις έναν πολύ γρήγορο, άνεργο οδηγό που κέρδισε τον σημερινό αγώνα. Έτσι, η αγορά είναι αρκετά ρευστή με ορισμένους οδηγούς.

Κοιτάξτε, με βάση μια τέτοια απόδοση δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα, οπότε νομίζω ότι θα χρειαστεί να αφιερώσουμε χρόνο για να αποφασίσουμε.

Προφανώς, ο Checo συμβιβάστηκε σήμερα. Έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και στη σεζόν, οπότε δεν βιαζόμαστε απελπισμένα να πάρουμε μια απόφαση. Ο Carlos είναι ο μόνος οδηγός που κέρδισε τη Red Bull τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε φαίνεται να είναι ο εχθρός μας,

είπε ο Horner.

Ο Sainz ήταν μέλος της οικογένειας της Red Bull και συνεργάστηκε με τους Verstappen, Daniil Kvyat και Pierre Gasly στην Toro Rosso το 2016 – 2017, προτού πάει στην Renault στα τέλη του 2017.

Ο Charles Leclerc αποκάλυψε πως αρκετοί επικεφαλής ομάδων μιλούν με τον Sainz για να πάει στις ομάδες του το 2025.

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν την αξία του Carlos στα paddock. Είναι ένας από τους οδηγούς με την υψηλότερη βαθμολογία στα paddock. Είναι εξαιρετικά δυνατός κάθε φορά που είναι σε μονοθέσιο της Formula 1. Και το έχει δείξει πολλές φορές. Οπότε δεν νομίζω ότι είναι υποτιμημένος γι’ αυτό. Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν την αξία του Carlos.

Και γι’ αυτό έχω πει πολλές φορές ότι δεν ανησυχώ πολύ για το μέλλον του, γιατί είμαι σίγουρος ότι πολλοί, πολλοί ιθύνοντες ομάδων, δεν το λέει, αλλά σίγουρα μιλούν μαζί του. Και είμαι σίγουρος ότι θα έχει πολλές ευκαιρίες και θα πρέπει απλώς να κάνει την καλύτερη επιλογή για την καριέρα του.

Ο Lando Norris, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Sainz στη McLaren για δύο σεζόν, πιστεύει ότι όποιος υποτιμά τον πρώην συμπαίκτη του είναι “ανόητος”, συμπληρώνοντας:

Νομίζω ότι ο Charles το είπε καλά, για να είμαι ειλικρινής. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύει κανείς ότι είναι υποτιμημένος. Νομίζω ότι για τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν, ξέρουν για το τι είναι ικανός να κάνει, γνωρίζουν το επίπεδο προσπάθειάς του, την προσέγγισή του και την αφοσίωσή του στο να θέλει να είναι ένας από τους καλύτερους, ακριβώς όπως έχει αποδείξει σήμερα και τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Είμαι σίγουρος ότι έχετε πολλούς οδηγούς που πιθανότατα δεν θα είχαν προσπαθήσει τόσο σκληρά, αφιερώνοντας τόσο μεγάλο μέρος του χρόνου και της προσπάθειάς τους στην προσπάθεια να συνέλθουν και να επιστρέψουν στο μονοθέσιο. Και νομίζω ότι αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Αλλά για τους ανθρώπους που ξέρουν για το τι είναι ικανός να κάνει, δεν θα έλεγες ποτέ ότι είναι υποτιμημένος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...