Stellantis: Νέα εθελούσια έξοδος για περισσότερους από 3.000 εργαζομένους της

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis υπέγραψε περαιτέρω συμφωνίες με τα συνδικάτα στην Ιταλία για εθελούσιες εξόδους, που θα μπορούσαν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό της εταιρίας κατά συνολικά πάνω από 3.000 θέσεις.

Η συμφωνία αφορά περισσότερες από 1.000 αποχωρήσεις σε εργοστάσια στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων των Melfi, Pomigliano d’Arco και Termoli, τόσο για εργάτες στις γραμμές παραγωγής όσο και για υπαλλήλους σε άλλες λειτουργίες.

Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε συμφωνία που προβλέπει περισσότερες από 1.500 εθελούσιες αποχωρήσεις στην πόλη του Τορίνο, με περισσότερες από 1.500 εθελούσιες αποχωρήσεις και 100 πλέον θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων στην Pratola Serra. Δεν έχει υπογραφεί ακόμη συμφωνία για το εργοστάσιο στο Cassino, ενώ μια ακόμη συμφωνία αναμένεται να καλύψει το εργοστάσιο κατασκευής βαν στην Atessa στην κεντρική Ιταλία.

Εκπρόσωπος της Stellantis επιβεβαίωσε τις νέες συμφωνίες που υπογράφηκαν την Τετάρτη, στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε με τα συνδικάτα την περασμένη εβδομάδα. Όπως δήλωσε:

Αποτελούν μέρος των πρωτοβουλιών που εφαρμόζει η Stellantis για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της συνεχιζόμενης διαδικασίας μετάβασης στην ενέργεια και την τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης.

Οι αποχωρήσεις είναι σε αυστηρά εθελοντική βάση και στοχεύουν κυρίως σε εργαζόμενους κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης ή πρόθυμους να επωφεληθούν από νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Η Stellantis απασχολεί περίπου 43.000 άτομα στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων περίπου 15.000 στην περιοχή του Τορίνο, την ιστορική πατρίδα της Fiat.

Τα πακέτα εθελουσίας εξόδου ήταν το κύριο εργαλείο που χρησιμοποίησε η Stellantis για να μειώσει το εργατικό δυναμικό της στην Ιταλία, το οποίο ανερχόταν σε περίπου 55.000 άτομα όταν δημιουργήθηκε στις αρχές του 2021.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία επανέλαβε την Τετάρτη ότι η Ιταλία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις παγκόσμιες δραστηριότητές της, βρίσκεται σε συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση για τους όρους που θα της επιτρέπουν να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της στη χώρα στα ένα εκατομμύριο οχήματα, από περίπου 750.000 πέρυσι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα