Carlos Tavares: H Alfa Romeo Milano θα ήταν €10.000 πιο ακριβή αν παραγόταν στην Ιταλία

Σχετικά άρθρα

H Alfa Romeo αποκάλυψε χθες το απόγευμα στα γραφεία του Automobile Club Milano, στο Μιλάνο της Ιταλίας, την Milano. Εκεί, προφανώς, βρέθηκε και ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis στην οποία ανήκει η ιταλική μάρκα, τονίζοντας ότι η κατασκευή του νέου μικρού SUV της Alfa Romeo στην Πολωνία αντί στην Ιταλία θα κάνει την τιμή του μοντέλου κατά περίπου 10.000 ευρώ χαμηλότερη, σε σχέση με το αν αυτό παραγόταν στην Ιταλία.

Η Milano είναι το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην 114χρονη ιστορία της Alfa Romeo, και είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που συναρμολογείται εκτός Ιταλίας από την ίδρυση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 1910. Πιο συγκεκριμένα, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στην πόλη Tychy της Πολωνίας, στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα Fiat 600 και Jeep Avenger.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Tavares, ο οποίος είπε:

Εάν κατασκευαζόταν στην Ιταλία, μια Milano θα ξεκινούσε από περίπου 40.000 ευρώ αντί για 30.000 ευρώ, περιορίζοντας τις δυνατότητές του μοντέλου στην αγορά.

Διάβασε επίσης

Ιταλική κυβέρνηση: Παράνομη η κατασκευή της Alfa Romeo Milano στην Πολωνία

Από την πλευρά του, o CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato υπογράμμισε επίσης τη μοναδική θέση της μάρκας στην παγκόσμια αγορά, τονίζοντας ότι η Alfa Romeo μπορεί να είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που προσφέρει τόσο ευρύ φάσμα οχημάτων, όπως η 33 Stradale των 2 εκατομμυρίων ευρώ και η Milano των 30.000 ευρώ.

Συνεχίζοντας, ο Imparato τόνισε περαιτέρω την επιτυχία της 33 Stradale αποκαλύπτοντας ότι η παραγωγή των 33 αυτοκινήτων έγινε sold-out σε επτά εβδομάδες, αφήνοντας μια λίστα αναμονής 50 πρόθυμων πελατών.

Σύμφωνα με τον Imparato, η Alfa Romeo Milano θα είναι διαθέσιμη σε 28 χώρες μέχρι το τέλος του 2024, με πολλές ακόμη αγορές να ακολουθούν το 2025. Ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας μίλησε ακόμα για τη μελλοντική επέκταση της με εμφατικό τρόπο, λέγοντας:

Εγώ θέλω να πουλάμε την Alfa Romeo παντού -Αυστραλία, Ιαπωνία, Μεξικό, όταν είσαι έτοιμος να πληρώσεις, είμαι εδώ φίλε μου.

Επιπλέον, ο Imparato επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά της Stelvio θα κάνει το ντεμπούτο της το δεύτερο εξάμηνο του 2025, για να ακολουθήσει η Giulia το 2026. Και τα δύο μοντέλα θα βασίζονται στην STLA Large πλατφόρμα, την ίδια με το νέο Dodge Charger Daytona.

Η Stellantis δείχνει συνεχώς την στήριξη της στην Alfa Romeo, με τον Tavares να αποκάλυψε ότι τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές φωνές τον είχαν πιέσει να μειώσει τον αριθμό των εταιριών κάτω από την “ομπρέλα” του ομίλου. Ωστόσο, ο Tavares δήλωσε προσηλωμένος στη διατήρηση του τρέχοντος χαρτοφυλακίου, χαρακτηρίζοντας την Alfa Romeo ως “το μεγαλύτερο στολίδι” της Stellantis, τονίζοντας τη σημασία της.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο CEO της Stellantis αποκάλυψε ότι αρκετές εταιρείες είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της Alfa Romeo, αλλά ο ίδιος τις αρνήθηκε άμεσα τις όποιες προσφορές.

Ο Tavares δήλωσε με περηφάνια ότι δεν θα πουλήσει καμία μάρκα της Stellantis στους Κινέζους, επικρίνοντας τη στρατηγική που ακολουθούν άλλες εταιρίες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, λέγοντας:

Αυτοί που φέρνουν τις κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιταλία είναι στην ίδια σελίδα με αυτούς που πούλησαν τη Volvo στην Geely και την MG σε άλλη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία (SAIC). Φίλοι μου, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με την Stellantis, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με την Alfa Romeo.

Η Stellantis επιβεβαίωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός μεγάλου εργοστασίου μπαταριών και της παραγωγής 15 νέων μοντέλων σε τοπικά εργοστάσια.

Κλείνοντας, έγινε γνωστό ότι η παραγωγή του Fiat Panda (ή Pandina όπως θα είναι πλέον γνωστό) στο εργοστάσιο του Pomigliano d’Arco έχει παραταθεί έως το 2030, τρία χρόνια περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπάρχουσα -τρίτη- γενιά του ιταλικού αυτοκινήτου πόλης παρουσιάστηκε το 2012, που σημαίνει ότι θα είναι στην αγορά 18 χρόνια όταν ολοκληρωθεί η παραγωγή του.

Διάβασε αναλυτικά

Επίσημο: Alfa Romeo Milano με έως 240 άλογα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...